Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Ромчета зловещо изтезават костенурки, после ги ядат!
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 12:20 / 23.05.2019Коментари (5)505
© Blagoevgrad24.bg
Ромчета изтезават костенурки в Пловдив! Хлапетата ги вадят от фонтана, който се намира зад Природонаучния музей, и ги подлагат на зловещ тормоз. Земноводните са блъскани в земята и се правят опити главите им да бъдат извадени от корубата. "Изключително обезпокоени сме! От няколко години при нас идват хора и подават сигнали, че измъчват червенобузите ни костенурки. Очевидците на зверствата гонят ромчетата, но те отново се връщат", разказват от музея. Заради пагубните набези специалистите са категорични, че ще евакуират четирите земноводни, които в момента обитават езерото.

Търсят им дом, където да ги настанят. Още миналата година директорът на Природонаучния музей Огнян Тодоров сигнализира за ромските набези. Тогава нещата са още по-зловещи. Мъчителите на костенурките не само ги изтезават, но и ги изяждат след това. "Проблемът с езерцето е доста комплексен. В момента не го стопанисваме ние. Пространството е собственост на Общината. Преди това Ритуалният дом поддържаше всичко. На приятелски начала им давахме костенурки, които живееха там. В момента има голям проблем с поддържането на езерцето, защото реално стана ничия земя", притесняват се от музея.

Интересното е, че броят на костенурките във водата варира. Понякога намалява, друг път се увеличава. Причината е, че червенобузата костенурка, чийто естествен хабитат е Северна Америка, започва да навлиза по зоомагазините през 90-те години. Хората масово си ги купуват за домашни любимци, но отглеждането им започва да им натежава и решават да ги пуснат на свобода, пише "България Днес". Често се случва да ги освобождават в езерото зад Природонаучния музей.

"Хубаво е хората да знаят, че не е безобидно да освобождават видове, които не са местни. Червенобузите костенурки са изключително агресивен и приспособим вид. Те се конкурират с нашите местни костенурки и започнаха да ги изместват от естествения им ареал. Получава се така, че червенобузите костенурки вече се срещат като постоянен вид в нашите водоеми", допълват от музея в Пловдив.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
ццццц няма такава глупост. Правителствен проблем огромен - тормоза по селата и малките градове, краждите.....тези глупости, замърсяванията. Или ги интегрирайте или ги извадете от градовете и селата. Не са всички роми, но масата е проблема.....
+4
 
 
Боя изгражда ! Циганина не разбира от нищо друго !
+4
 
 
Ами циганчетата се набиват едно хубаво ама така,че да не могат да си седнат на задниците поне седмица и после няма да припарят. А профилактично и родителите им трябва да се понабият ,да им припомнят да не ходят там.
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Ноември 2019 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Решения на Общинския съвет в Кюстендил
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Община Благоевград има гигантска финансова дупка
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: