Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Родители обвиняват възпитателка, че е ритнала детето им в слабините
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:11 / 29.05.2023Коментари (0)316
© NOVA
С екипа на NOVA се свърза майка на 5-годишно дете, която твърди, че вече половин година чака институциите да вземат отношение във връзка с инцидент с детето ѝ в частен детски център. През ноември, по думите на жената, синът ѝ е получил травма в областта на слабините след удар от учител в детското заведение. Вследствие на травмата се стига и до операция.

"На мястото видях детето си уплашено, с наранявания в областта на слабините и леко кръвотечение. В градината ми казаха, че той се е държал агресивно с една от учителките и че тя е била принудена да изпъне леко крака си към него, като не е очаквала, че ще попадне в деликатното място", разказа Татяна Узун.

В "Пирогов" лекарите установяват разкъсно-контузна рана, хематоми и кръвонасядания в областта на пениса. Наложила се спешна операция, обяснява майката на момчето. "Поискахме съдебномедицинско обследване. В документа пише, че такава травма може да бъде получена чрез силен удар или множество по-леки такива", уточнява Узун.

От детския център заявиха, че ще изчакат компетентните органи да се произнесат по твърдението на родителите. Коментират още, че в последните месеци центърът е подложен на постоянни проверки, които не са възпрепятствани. Заявяват, че са били потърсени от родителите през декември с искане детето да продължи да посещава детското заведение. След получен отказ, родителите са поискали парично обезщетение в размер на 50 000 лв. Впоследствие е заведен и съдебен иск за 35 190 лв.

"Искаме справедлив процес. Все още няма дата за съдебно дело. Като майка не ми е лесно да чувам как детето ми страда. И да усещам това безсилие. От будно, енергично и жизнерадостно дете, се превърна в затворено и недоверчиво момче", сподели майката.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: