Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Ричард Алибегов, БАЗ: В последните 5 години "Спаси София" води война със заведения и си прави пиар на наш гръб
© Фокус
В последните 5 години "Спаси София“ води война със заведения и си прави пиар, и то винаги на наш гръб. Това каза за сутрешния блок "Добро утро, България" на Радио "Фокус" председателят на БАЗ Ричард Алибегов.

"Ние сме многократно, и аз лично съм оборвал и в ефир, и пред институциите твърденията на г-н Бонев с документи, с факти, че първо, на "Витошка“ не се е настанил никой незаконно, че всички си плащаме наемите. "Витошка“ плаща към общината десетки хиляди левове всеки месец, 12 месеца в годината. Във всички  изградени съоръжения има проекти. И той много добре го знае това. И въпреки това нещо през цялото това време по медиите се повтаря едно и също нещо", каза Алибегов.

"Последната му атака беше срещу "Съборна“ – улицата, където вече се разположени по-луксозните магазини в столицата, които също привличат доста туристи. "Витошка“ е нонстоп атакувана от него. Това е най-хубавата улица в София, най-живата улица. Ще ви дам за пример един от най-хубавите площади – "Александър Батенберг“ площада, който е много хубав, но там няма грам живот, няма нищо там, тъй като няма нито едно заведение, няма за какво, хората просто минават оттам, но няма живец в този площад. Докато "Витошка“ е жива улица. Всички туристи се стичат тук. И през цялото време ние слушаме колко е зле "Витошка“, колко е грозна тази улица и т.н. Затова направихме този коментар към Борис Бонев. Разбира се, неговият отговор беше, че ние едва ли не сме против протеста, който той е организирал, за жълтите павета, което няма абсолютно нищо общо нашата позиция с този протест".

"Ясно ни е, че в столицата има страшно много проблеми и трябва да се оправят. Ние също сме имали много проблеми с ул. "Витошка“, с други улици, където има наши търговски обекти, но ние не тръбим това нещо в медиите нонстоп, просто се обръщаме към институциите и молим да бъде оправено. Има и друг начин. Това е смисълът на нашия пост, а не това, което вчера излезе като отговор на "Спаси София“, едва ли не, че ние се застъпваме за г-жа Фандъкова, че ние сме доволни от ремонтите, едва ли не, че жълтите павета са направени перфектно – разбира се, че не са направени перфектно, разбира се, че можеше да се направят по-добре. Но не е начинът през цялото време във всички медии да се тръби само колко е грозна София, колко е зле столицата, колко са лоши централните улици. Това нанася щети на туризма. И това е нещо, което ние всъщност алармирахме. Какво излезе във вчерашния ден, може да проследите вие във Facebook – нищо общо с нашата позиция", подчерта Ричард Алибегов.

Председателят на БАЗ уточни, че няма намерение да продължава "престрелките" и отново повтори, че според него Борис Бонев си прави пиар на гърба на бизнеса. 

"Изпратил е хиляди сигнали до институциите, които са се разходили по нашите обекти абсолютно без никаква причина, изхабили са толкова много време и държавен ресурс, за да проверяват нещо, което всъщност е абсолютно изрядно, и което е обществено достояние – всеки може да провери в общината какъв наем плаща едно заведение. Лично към мен той е проявил страшно много атаки, абсолютно неразбираемо защо и всеки път атаките към нас за незаконни постройки, за неплащане на наем на заетите площи към дадената община, което е абсолютно неверни и неистини, и всеки път сме го оборвали това с документи. Така че не смятам да прераства това към нищо друго, тъй като пак казвам, амбициите на г-н Бонев е да става кмет на София и не смятам да поддържам този негов пиар на наш гръб, пак казвам. Но атаките в последните години към бранша не са спрели от негова страна", заключи Ричард Алибегов.

Целия разговор можете да прочетете и чуете по-късно в сайта в секция "Интервю", а позицията на Борис Бонев можете да прочетете тук.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Поскъпване на хранителните продукти
Благоевград може да има нов омбудсман още през март тази година
Парламентарни избори 2024
Влизането на България в Шенген
Мобилните оператори вдигат месечните абонаменти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: