Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Режисьорът Ясен Григоров: Прошката е като облак, който винаги присъства над главите ни и никога не може да определим формата му
Автор: Алена Соколчева 15:38 / 18.06.2023Коментари (0)225
© Фокус
Прошката е изключително неопределима. Имаме чувството, че знаем какво е, но като започнем да размишляваме се оказва, че наистина е като един облак, който винаги присъства над главите ни и никога не може да му определим формата. Това каза авторът, илюстратор на книги и режисьор Ясен Григоров в предаването "Сториборд" пред Благой Иванов по Радио "Фокус" по повод най-новия му филм "Пътуване към прошката“.

"Това е документален филм, по който работя от 5 години и премиерата му беше преди няколко дни. Това е поредният ми личен проект. Филмът е по покана и идея на български продуцент Христо Христов", отблеяза събеседникът. Той сподели, че когато е чул думата прошка е веднага се е сетил за книгата "Облаците“, която е нарисувал преди години.

Режисьорът разказа как е обърнал внимание на ролята на прошката в различните сфери като историята, религията и изкуството. "Филмът е разговор с участници в него и личен проект, в който артистът разказва лични истории от детството си. "Киното, за разлика от рисуването, е екипно изкуство, в което аз сам нищо не мога да направя“, посочи той.

Ясен Григоров каза, че се е върнал в България през 2001 година след дълъг престой в Швейцария и е започнал работа, свързана с реклама, след което се насочва към заснемането на филми. Първият му проект е "Дървеното езеро“, посветен на отвращението му от много от "кастинг" ситуациите, на които е бил свидетел като рекламен режисьор.

Относно филма "Лили рибката“, режисьорът разказа, че е кандидатствал за държавна субсидия и след известни перипети е получил и финансиране. "Това ми позволи този филм да бъде на много по-различно визуално ниво от предишните филми, защото парите не са много, но стигат, ако бъдат правилно управлявани. "Лили рибката“ е мой истински автопортрет“ посочи Григоров.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Лято 2024
Парламентарни избори 2024
Масови протести срещу цените на горивата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: