Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Рекламен специалист: Българското общество няма колективна мечта и цел
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 12:54 / 17.07.2023Коментари (2)253
©
Имаше политически реакции, които настроиха хората срещу пилона, и това доведе до разделение, което накрая ескалира с изказването на президента Радев, което беше по-скоро атака към част от българите, отколкото деескалация на напрежение или реч, която да създаде поводи за гордост или да приобщи. Това каза Мартин Димитров – рекламен специалист, създател и креативен директор на рекламна агенция, в предаването "Денят на фокус“ на Радио "Фокус“.  

Той отбеляза, че през последните години все повече търсим физически символи на патриотизъм, какъвто е пилонът на Роженските поляни. "Много по-малко го търсим и го говорим в представите си като възможност за идеал. Той започва да придобива физически черти, което не е задължително добре, защото по-скоро започва да клони към някаква форма на национализъм, отколкото към патриотизъм. Според мен търсим компенсаторни механизми за патриотични прояви за нещо, в което може би самите ние не вярваме достатъчно“, посочи Димитров.  

Патриотизмът не трябва да се верифицира непрекъснато вербално или символно. "Той е по-скоро модел на възпитание, а той отсъства в момента – възпитаване към родната ти страна“, смята той.  

По думите му в обществото ни липсват базови основи на търпимост и разбиране на демокрацията. Демокрацията по същество означава търпимост към другия и е процес, който предполага максимално широко включване на хората. "Да, тя е трудна. Понякога трябва да се съобразиш с неща, които не харесваш, не са твоите, но пък те трябва да изградят културата да съжителстват без да си пречат и да се стига до такива социални ескалации“, заяви Мартин Димитров.  

В момента българското общество няма колективна мечта, колективна цел. "Много е тъжно това нещо, в известен смисъл даже е национален трагизъм. Ние не можем да формираме и формулираме общите си цели след приемането ни в Европейския съюз. Не знам как може да се състави нов обществен договор в този момент и в този контекст, но той е крайно необходим. Не може да си позволим през цялото време да има сърдита, гневна, ядосана или крайно огорчена голяма част от обществото по един или по друг въпрос“, заяви той.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Сигурно има! Но думите вече се изтъркаха!
0
 
 
До тук стигнахме след криворазбраната демокрация и преход на който не му се вижда края. Власт имащите го докараха до разделяй и владей и много успешно им се получава,а гражданите очакваме някой друг да свърши нещо без да участваме ние,но винаги е за наша сметка.
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Катастрофа с президента на Иран
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Трагедия с 5-годишно дете разтърси Благоевград
Лято 2024
Газови доставки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: