Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Размисли на един неваксиниран българин, изтеглил "късата клечка"
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 15:36 / 09.09.2021Коментари (8)516
© Getty Images
Размисли на неваксиниран българин, прекарал Ковид, публикувани в социалната мрежа Фейсбук:

"Всъщност, нещата са прости. Ваксинираш се или го караш. Аз избрах втория вариант – избор, с който едва ли мога да съм горд. Е, изкарах го. Някак. Проблемът при повечето хора като мен, преди да се сблъскат с Ковид, е че по никакъв начин не отчитат лотарийния принцип на вируса. Някак си вярваш, че щом не пушиш от 4 години, спортуваш, плуваш по километър, храниш се здравословно и редовно взимаш важните хранителни добавки, вирусът просто ще дойде да те потупа по рамото и да те поздрави за добрата форма.

И тогава се появява този пич, влиза ти директно в дробовете и за два дена ти отваря великолепна двойна пневмония, без изобщо да се съобразява с якия ти имунитет. Всъщност, може би той обича хора с имунитет. Няма значение дали си на 30, 40 или 50-сет години. Всичко опира до това какво точно неразгаданата лотария на Ковид крие за теб.

Не знам дали някъде се възползват от ситуацията с вируса за налагане на контрол. Сигурно. Но в България нещата отдавна са оставени на самотек и естествен подбор. И колкото и да ти е писнало от ограничения и истерии, когато се разболееш, в нощите, в които се питаш дали взимаш превес, или си изтеглил късата клечка, и се чудиш къде ще бъдеш след два дена, разбираш колко си сам във всичко това и колко на международното положение му е все тая дали ще се оправиш. И си даваш сметка, че е трябвало и трябва да се погрижиш по най-добрия начин за себе си.

Равносметката от всичко – 10 дена висока температура, още 5 безсилие, двойна пневмония, 8 килограма надолу, една торба лекарства в организма и инфилтративни промени на дробовете, които вероятно ще стоят с месеци.

Дали бих се ваксинирал, ако можех да върна времето назад? Категорично да! Сигурно има доза риск във ваксината, не знам. Но рискът от Ковид със сигурност го превъзхожда. Стените не бива да се разбиват с глави! Колкото и да си мислим, че са ни здрави.

Споделям всичко това, за да дам алтернативна гледна точка на хората, които вярват, че вирусът не ги касае. Не агитирам никой да се ваксинира. Просто тези, които не го направят, трябва да знаят, че рано или късно им предстои среща лице в лице с Ковид. А там правилата определя той.

Още по темата: общо новини по темата: 11865
28.03.2024 »
26.03.2024 »
26.03.2024 »
24.03.2024 »
23.03.2024 »
22.03.2024 »
предишна страница [ 1/1978 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Много добро!Но българинът не вярва ,докато не му се случи.. Аз се ваксинирах,когато една приятелка си отиде или както се изрази изтегли" късата клечка"..
+1
 
 
Проблемът с тези, които го карат най-тежко е, че отиват в моргата и не могат да споделят с останалите антиваксъри колко много съжаляват, че не са ваксинирани. Между другото това, че си изкарал вируса безсимптомно първия път не те прави безсмъртен при следваща среща с него, както стана ясно от много смъртни случаи с медицински лица.
0
 
 
Всеки сам си избира, а отделно се навъдиха много "специалисти"...
+1
 
 
Интересно ми става от къде черпят информация, че ваксинираните не боледуват и не разназят бацила??? Какви са тези внушения и тн...??? И как всички от всичко все разбирате не знам!
-1
 
 
Какво да кажа, средна възраст съм, спортувала съм като дете. Не пия не пуша, в момента водя почти здрявословен начин на живот. Никога не съм боледувала от какво и да е. Вирусът не ми е влязъл в дробовете, точната дума е , че нищо не усетих освен загуба на обоняние и вкус. нито съм се чувствала отпаднала, нито температура, абе нищо. Така, че моят избор е да не се ваксинирам. При децата също без симптом
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: