Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Разкриха най-голямата наркоплантация досега, намираща се в една част на България
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 17:03 / 29.10.2022Коментари (0)263
©
Съвместна операция на полицията и прокуратурата в Смолян разкри най-голямата наркоплантация за марихуана, намирана досега в региона. На площ от един декар на много труднодостъпно място над девинското село Осиково разследващите откриват цяла фабрика за производство на дрога.

На брифинг по случая днес окръжният прокурор на Смолян Недко Симов заяви, че се касае за тежко умишлено престъпление, свързано със засяване, отглеждане и разпространение на високорискови наркотични вещества.

Окръжна прокуратура–Смолян упражнява ръководство и надзор по досъдебното производство. Разследващите са извършили оглед на мястото, където са били засети и отглеждани растенията. При огледа са намерени и

иззети 17 кг и 600 гр суха тревна маса марихуана и 143 броя канабисови растения. В рамките на едно денонощие са извършени множество действия по разследването, включително претърсвания и изземвания в жилища и един автомобил.

Извършен е и обиск на едно лице. При тези претърсванията и обиска са иззети преносими компютри, телефони и наркотично вещество, различно от това което е открито на мястото при огледа. Протоколите от претърсванията и изземвания са предоставени пред Окръжен съд – Смолян и са одобрени. Престои извършването на още много действия по разследването. Ще бъдат назначени няколко експертизи.

"За връзка с производството на канабиса, което е ставало доста интензивно, към момента има заподозрени три лица от гр. Пловдив, които са на възраст 46 години, 47 години и 55 години. Двама от тях бяха задържани за срок от 24 часа, третият се издирва от органите на МВР", посочи зам.-директорът на ОДМВР-Смолян комисар Костадин Бундов.

Той заяви, че със сигурност се касае за целенасочена дейност, а не за диворастящи растения. Канабисът бил торен, поливан, сушен и дробен, а продукта бил с много добро качество. За случая е получен сигнал и много бързо се е работило по горещи следи.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Благоевград може да има нов омбудсман още през март тази година
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: