Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Разбиха група за трафик на хероин от Близкия изток
Автор: Иван Сотиров 17:57 / 31.03.2020Коментари (0)401
©
Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност две лица за участие в организирана престъпна група за трафик на хероин от страни в Близкия изток през България към Западна Европа. Други две лица, съпричастни с престъпната дейност на групата, са обявени за международно издирване.

Ръководителят и чужд гражданин, постоянно пребиваващ в България, бяха задържани на 30 март 2020 г. при специализирана полицейска операция на ГДБОП в Бургас, Стара Загора, Димитровград и Хасково, осъществена под ръководството и надзора на Специализираната прокуратура.

В хода на действията по разследването на ТИР-паркинг в Хасково, в камион с българска регистрация, са намерени и иззети 72 кг хероин за над 10 млн. лв., предназначени за европейския черен пазар. На мястото е задържан лидерът на групата С.А. в момент на демонтиране на тайници във въздушните бутилки на полуремаркето, в които е бил скрит наркотикът. Той е осъждан, има криминални регистрации за кражби и трафик на наркотиции.

Същия ден е задържан и чуждият гражданин, чиято роля в групата е била да осигурява купувачи за онази част от хероина, която оставала в България за финансиране на следващи доставки.

Установено е, че наркотиците са били товарени на камиони с монтирани тайници в конкретни държави в Близкия Изток и пристигали в България през сухопътни граници или с фериботи на български пристанища. Впоследствие те няколко пъти били претоварвани на други превозни средства, преди да бъдат трафикирани към крайната дестинация - Западна Европа.

Задържаните 72 кг хероин пристигнали на пристан
ище Бургас на 26 март 2020 г. и били претоварвани на няколко камиона, за да се затрудни евентуално наблюдение от страна на правоохранителните органи.

При извършените претърсвания и изземвания на адреси в различни селища, обитавани и ползвани от обвиняемите лица, са събрани доказателства за престъпната им дейност. За пълното и всестранно разследване на дейността на групата е създадена координация за съвместни действия с партньорски служби на няколко държави.

На обвинения за ръководител на групата е наложено задържане до 72 часа. За него предстои Специализираната прокуратура да внесе в Специализирания наказаелен съд искане за определяне на мярка за неотклонение "Задържане под стража". На другия обвиняем за участие в групата е наложена "Парична гаранция" в Размер на 20 000 лева.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Kатастрофи Великотърновско
Борба за влияние в Близкия Изток
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: