Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Ракията-убиец била пивка и приятна на вкус
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 11:32 / 31.12.2015Коментари (15)434
©
"Ракията, с която ни черпи Тайфи беше много пивка. Приятна на вкус, влизаше леко-леко в гърлото. Накрая обаче се оказа, че това било ракия за моргата." Това разказа Медо Биков от Якоруда, един от натровените с метилов алкохол.

В събота и неделя в малкото градче починаха четирима мъже. Още деветима бяха настанени в реанимация на благоевградската болница. Във вторник и един от тях почина. Така официално жертвите на отровния алкохол са петима. Пет дни по-рано са починали още трима млади мъже, като сега хората смятат, че и те са били натровени от ракията менте.

Част от пострадалите са били на гости на Биков в събота, когато той е колел прасето си. Други пък са празнували рожден ден. Общото, според прокуратурата, между двете компании е, че са консумирали алкохол, който са взели от Тайфи Мекльов. Той обясни пред съда, че туба от около 5 литра с ракията оставил в дърводелския му цех Юсуф Мемчев, който почина на 21 декември. Не е допускал, че съдържанието на тубата може да е отровно. Заради това дал част от количеството на Вайдин и Салих, починали след това, а другата част - на Медо.

"Бях обещал на Тайфи да му дам един заек за разплод. В петък, заедно с Мустафа му го отнесох в цеха. Той беше с приятел и се черпиха. Сипаха ни и на нас по една ракия. Много ми се услади. По нищо не личеше да е някаква отрова. Поисках му да ми даде останалото в тубата - около 2 литра, защото на другия ден щях да коля прасе", разказа пред наш репортер Медо. Така в петък вечер той се прибрал с ракията убиец, а на следващия ден с нея почерпил на "свинската сватба" шестима приятели. "Всеки изпи по около 200-300 грама. Седнахме към 11,30 ч и стояхме до около 14 ч. Пекохме мръвки от прасето, вдигахме наздравици. Нищо, че съм мюсюлманин, винаги си гледам и коля прасе. Жена ми е ромка, имаме три деца", допълва Медо.

При обиските полицията открила тубата, в която имало останало количество от течността. Иззета е за експертиза.

Медо е категоричен, че ако в петък не е отишъл да носи заека на Тайфи, нямало е да вземе ракията и да стане след това голямата трагедия. Казва, че никога не е купувал ракия от Тайфи, а само такава от магазините. В събота по-късно вечерта разбрал, че има мъже, които постъпват в болница, защото се чувстват зле. После пък чул, че имало и починали. На него също в неделя му прилошало, започнал да повръща и е бил откаран в болница. От компанията, която била на коленето на прасето, Мустафа починал. Останалите се възстановяват в болница.

Всички натровени ще останат през празничните дни в болницата и там ще посрещнат Нова година. Състоянието им засега е стабилно.

Обвиненият в разпространението на отровния метилов алкохол Тайфи Мекльов остана в ареста, с решение на окръжния съдия Петър Пандев.

Мекльов ще трябва да посочи свидетел, който да потвърди категорично, че метиловият алкохол е донесен в цеха му точно от Юсуф Мемчев.

Прокуратурата обаче смята, че посочването на друг човек, който вече е починал и не може да даде обяснения, е защитна теза на обвиняемия.

Източник: в. 24 часа


Още по темата: общо новини по темата: 19
19.02.2021 »
19.04.2016 »
10.03.2016 »
28.02.2016 »
13.01.2016 »
07.01.2016 »
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Абе да дойде този продавач да почерпи и във сливенската махала
0
 
 
Не го съдете даите му да пие от това което е продавал за назидание
0
 
 
Дайте ми тая рецепта на тая убава ракия. Голямо прочистване ще падне.
0
 
 
пивка, пивка колко да е пивка като е фалшивка
0
 
 
Но не в казан се е пекла и през луличка текла.
0
 
 
Ракията била приятен за пиене УтеповаШт уБиец!
0
 
 
Дявола винаги се прави на приятен, но крайната му цел е физическата и духовна смърт на човека! Спасението ни е в Исус Христос! Бог да ни благослово само на Господ да се надяваме и доверяваме!
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Зърнената сделка
Парламентарни избори 2024
Задържаха журналиста Димитър Стоянов
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: