Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Радина Димитрова: Целта на Международния пролетен фестивал е да помогнем на украинските бежанци да се интегрират
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 13:19 / 03.05.2023Коментари (0)265
© Фокус
Международният Пролетен Фестивал ще продължи 4 дни и ще има представители от 4 държави: Украйна, България, Армения и Гърция. На всеки един от тези дни ще можем да се радваме на представления на голямата сцена в Южния парк. Това каза за "Фокус“ в предаването "Човекът на фокус“ Радина Димитрова от Фондация "Ситуационен център Отворени врати“.

"Ще има различни представления от деца и различни групи, също така ще има традиционна храна от всяка една от тези държави и много ръчно изработени сувенири, подаръци и играчки. Освен това ще има много традиционни игри и ателиета, спорни игри и ще има фокуси и магия.“

Утрешният ден е посветен на Украйна и нейната култура, разказа още Радина Димитрова, като обясни, че всеки ден от фестивалът е посветен на културата на една от четирите държави. "Петъчният ден е посветен на Гърция и гръцките традиции и гръцката култура. В събота ще видим много изпълнители от България. Неделният ден е денят на Армения, когато ще можем да чуем много арменски изпълнители, ще има и изненада събитие, но като последен ден от фестивала ще имаме по-специално тържество“.  

Целта на събитието е да се интегрират бежанците от Украйна в обществото ни, каза още тя: "Ние искаме да отворим сърцата на българите, защото ни е нужна подкрепа от всички страни да може украинците, които са в България, и които имат намерение да останат, да водят един пълноценен и продуктивен живот. С подобни събития се надяваме не само децата, но и ние, големите, да се запознаем по-добре с това, което е около нас и с различните култури, и да се обогатим по този начин.“  

Фондация "Ситуационен Център Отворени врати“ е създадена в помощ на украинските бежанци от първия ден на войната. Приоритетите на фондацията са дългосрочната интеграция и създаване на възможност за достоен живот на бягащите от войната.

"В момента имаме над 50 000 украински бежанци, като почти 50% от тях са деца. Украинските бежанци искат да се установят, да бъдат самостоятелни и пълноценни гости на България“.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Лято 2024
Изграждане на Национална детска болница в София
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Природни стихии
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: