Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Радан Кънев: ДПС са очаквали пълен рахат, но ударът срещу тях е много тежък
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 14:31 / 09.03.2015Коментари (2)602
©
Отстраняването на ДПС от политическата власт върви бавно, но сигурно, заяви във Варна съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев. Той отчете, че за техните симпатизанти темпото не е достатъчно, но усилията за ограничаване влиянието на Движението срещали съпротива.

"ДПС са очаквали пълен рахат, очаквали са да присъстват както досега, но ударът срещу тях е много тежък", коментира Кънев. Той е останал шокиран от кражбите през предишните управления на държавата и от степента на криминална мотивация на хората, упражнявали власт на различни нива, съобщава Дарик.

"Предвид демографската и социална ситуация в страната, състоянието на образование и на публичните финанси, стигам до извода, че България има изключително силна икономика и е много богата държава, за да си позволи такива кражби. На всяко ниво и във всяко кътче в страната се сблъскваме с отчайващи примери на безстопанственост и корупция", добави Кънев.

Смяната на Светлозар Лазаров и Владимир Писанчев не е изолиран кадрови въпрос, каза още лидерът на ДСБ, който определи реформата в сектор "Сигурност" като изключително напреднала. Пример за това бил новият Закон за МВР, а за специалните служби също се подготвял законопроект.

Промените в Закона за акцизите и данъчните складове ще върнат в държавния бюджет 500 млн. лв. от кражби, а чрез новите текстове в Закона за енергетика от "джобовете на мафията" ще бъдат отнети 150 млн. лв., смята Кънев. Според него реформата на съдебната система трябва да включва и създаването на независима антикорупционна прокуратура по румънски модел.

Информациите за смяна на министрите на РБ проф. Тодор Танев и Христо Иванов лидерът на ДСБ окачестви като "клюки и мъгла".

Министърът на здравеопазването д-р Петър Москов е възложил на независима фирма да извърши пълен одит на Министерството на здравеопазването, който да посочи начините за източване на публични финанси чрез администрацията. В зависимост от резултатите на останалите министри на РБ ще бъде препоръчано да направят същите проверки, завърши Кънев.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 09.03.2015 г.
0
 
 
кой го каза. смешник. присмял се хърбел на щърбел.
+1
 
 
Тежък удар означава разследвания, законодателни промени и разобличаване. За осъдителни присъди е ясно, че не зависи от парламент и правителство, но останалите неща могат да се направят, а не само да се отправят устни заплахи.
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Опасна борова процесионка
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Изграждане на Национална детска болница в София
Грипна епидемия обхвана страната
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: