Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Първан Симеонов: Отваря се голяма ниша за Радев, Гешев и Костадинов
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 08:24 / 29.06.2023Коментари (1)258
©
Отваря се голяма ниша за Радев и Гешев, а на Костадинов му излизат всички карти. Това коментира в аудиокаста "Това е България" на Радио "Фокус" Първан Симеонов, изпълнителен директор на "Галъп интернешънъл".

Според политолога на местните избори ще се види дали Радев ще се опита да вкорени мрежата, която създава в годините: "Неговата ниша се отваря между този доста атлантически изглеждащ кабинет и доста крайния русофилски радикален облик на главната опозиция. Отваря се за широкия български вкус, който е много далече от крайности. Той е атлантически, но прагматично атлантически, европейски, но по балкански европейски, но достатъчно европейски, за да отхвърля авантюризми, като тези на Костадинов. Този балансиран българин остава леко непредставен при долепянето на Борисов до крайните космополити и либерали", коментира Симеонов.

По думите му до сега Борисов в бил балансьорът, а сега се търси нов, който може да е президентът Румен Радев, но може и да е Гешев: "Това е ниша, в която може да влезе и човек като Иван Гешев, защото и той в един момент прозвуча като контратежест и контрасила на резкия прозападен спринт на Борисов. Не че Гешев не разказва себе си също прозападно и антируски на моменти, но някак си Гешев, като че ли остава да говори по-национално, по-патриотично, по-тукашно, на фона на Борисов, който някак си говори за посолствата, както би казал Костадинов. Така че и за такива като Гешев има някаква ниша, разбира се, има ниша и за някакви хора, които няма да са много радостни от посоката, която процесите в либералното пространство заеха. Някои хора, които ще кажат, какво правим с Борисов - има и такива хора, има и такава ниша", каза още Първан Симеонов.

Политологът обърна внимание и на партия "Възраждане", която според него е в печеливша позиция, но продължава да прави грешката на радикалността.

"Изявлението на Костадинов е категорично неприемливо, не може така да се говори, не бива и е малко странно, че Костадинов, който е добър познавач на българския национален характер, смея да твърдя, но продължава да не си дава сметка, че този национален характер се плаши от крайностите. Ние сме българи, ние сме много здраво стъпили на земята, трезво мислещи изначално скептични и твърде недоверчиви към толкова резки движения. Не може да се говори, че някаква измет трябва да бъде ликвидирана. Костадинов си вкарва автогол по този начин. И то точно в печеливша позиция. Всичките карти му излизат - ако тези са заедно зле е, ако не са заедно блокаж на държавата, пак зле. Скърцането със зъби си търси отдушник, единият отдушник се нарича Костадинов. Той ги е вкарал в двойно губеща позиция, защото, ако пуснат референдума е възможно да го загубят, а ако не го пуснат със сигурност губят. И точно на този фон да правиш такива непремерени изявления, и така да се каже, ако нещо бие “Възраждане" това е самото “Възраждане". Но това е много дълга и отделна тема, свързана с политическия вкус и стил, може би лично на самия Костадинов", обърна внимание Първан Симеонов.

Цоня СЪБЧЕВА

Още по темата: общо новини по темата: 1065
27.04.2024 »
27.04.2024 »
26.04.2024 »
26.04.2024 »
26.04.2024 »
26.04.2024 »
предишна страница [ 1/178 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Това е една държава да се чудиш как да избягаш от нея!
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Природни стихии
Мигранти и бежанци
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Газови доставки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: