Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Пълен абсурд! Спешни медици прегледаха и зарязаха жена да се влачи по улицата 
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:20 / 10.12.2022Коментари (7)364
©
Илюстративна снимка
Жена се е озовала в безпомощно състояние на улицата. Благодарение на три момчета от Варна, тя е заведена до дома си. Това стана ясно от публикация, която набира популярност в социалните мрежи и вече има десетки коментари, видя Varna24.bg.

Преди това на мястото е повикана линейка. Медиците я прегледали, но я оставили на пътя. Очевидец твърди, че жената се влачела по земята. Той изрази своята благодарност към отзовалите се младежи и критикува действията на спешна помощ.

Това предизвика вълна от коментари в мрежата. Една част от хората подкрепиха позицията на мъжа, докато други бяга на противоположното мнение. Публикуваме целия разказ и коментарите без редакторска намеса сега:

"Респект за трите момчета и момичето които помогнаха на възрастна жена в безпомощно състояние тази вечер на ул. "Зограф“. Жената беше прегледана от пристигнала линейка и след това, оставена в буквалния смисъл да се влачи по земята. Момчетата ѝ купиха храна и насила я вдигнаха на ръце и занесоха до тях, като същевременно ѝ купиха и храна за няколко дни.

За екипа на спешната помощ просто нямам думи, да прегледат жената и да я оставят да лежи на тротоара, и да си заминат,“ пише авторът на публикацията.

"Най-уместно е да звъннат на районното и да изпратят кола. Мислите ли, че е правилно да я оставят в безпомощно състояние, в тъмното, сама и просната на тротоара без да може да стане?“, допълва той.

И казва още: "Че, то, вече на животните повече се помага, отколкото на хората.

"Тия от бърза помощ са безсърдечни грубияни. И в цяла Варна няма само една линейка. Как не ги е срам да я оставят на пътя да лежи, и да нея заведат до домът ѝ? После защо ги биели, явно има защо!“, коментира друг.

"Бърза помощ социално такси ли е? Вие знаете ли какво точно се е случило? И повярвайте, ако знаете колко линейки обслужват Варна за едно 12-часово дежурство, едва ли ще приказвате така“, пишат още.

"Мили варненци, убедих се, че сте много състрадателни, но има и един друг аспект към случилото се. Има и друг вид хора - тези, които се възползват на наш гръб от състрадателността. Тези, които си мислят, че обществото им е длъжно.

Ще дам примери, при които съм била свидетел и участник. Т.нар. "абонати"- не му се ходи до личния лекар, не му се дава потребителска такса, говори му се с някого /и посред нощ/, търси съжаление... Няма причина да вика Спешна помощ, ама вика. Двадесет и пет километра ни разкарваха до едно село, където жена, даваща сърдечни оплаквания, ни повикала, защото пазарувала, ама много й била тежка чантата, та да я заведем вкъщи.

Момче от Максуда имитираше епилептичен припадък на пазара в "Левски", като в ръката си държеше лист с адреса си. Просто търсеше транспорт до квартала си. Но за зла участ беше попаднал на лекар, който го познаваше като "абонат". Е, ако бяхте видели как линейката оставя този епилептик, който се гърчеше на земята, какво ли щяхте да си помислите? Та, щом са оставили на място тази жена, значи е нямало повод за спешно откарване до Спешно приемно“, сподели жена.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 10.12.2022 г.
0
 
 
Каква поредна фейсбук драма!!! Линейката не е такси. Ако жената е била за прием в болница, щяха да я вземат. Службата, която може да окаже съдействие е полицията. В случая и младежите са свършили тази работа. Но нали е написано във фейса, значи трябва да е новина.
0
 
 
Бърза помощ не е такси ! Има си ясни правила.Вземат човек ,който е за болница.В случаят ,жената не е за болница,в съзнание е и по правила на Бърза помощ ,всичко е ОК.Докато разхождат по домовете всеки прималял,пиян и залян,на друго място хора умират,наистина или им изтича кръвта ,в смчкани коли. Ай стига безделници,са гледали отстрани ! Ако толкова няма какво ,да правите,обикаляйте и се грижете за такива хора,самаряни.....
0
 
 
Такива Изроди са в Спешния център и Лекарите са Търговци Нямат Съвест и Морал Отношението е Грубо се едно си Боклук който е Ненужен Сумати и Народ Умориха в Терапията, Окръжна болница е Същото.
0
 
 
В статията пише: не знаете каква е ситуацията. Щом са преценили така, значи е така. Прегледали са я. Може да е пияна, може да е симулант? Ако някой по това време наистина се нуждае от спешна помощ?
Aнонимен
на 10.12.2022 г.
0
 
 
Животно Ако Беше Жената Щяха Да И Помогнат Но Тя Е Човек Ненужен
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Януари 2023 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Строежът на АМ "Хемус"
Първа лига сезон 2023/24
България в еврозоната
Матури 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: