Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Психологията ще се използва все повече в комуникациите на данъчните администрации
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:03 / 20.11.2017Коментари (0)894
© Blagoevgrad24.bg
Данъчните администрации трябва да преосмислят връзката си с гражданите и медиите - това заключиха висши служители на данъчните администрации и експерти от 35 държави на втората годишна конференция, посветена на доброто управление и сигурността на данните, проведена през миналата седмица от Вътрешноевропейската организация на данъчните администрации (IOTA) в Будапеща. Използването на повече психологически принципи в комуникациите на данъчните администрации може да спомогне за преодоляване на бариерите между администрацията, нейните клиенти и медиите и намаляването на различията бе едно от заключенията на форума.

Директорът на стратегиите за дългосрочно планиране на данъчната дирекция в Норвегия Геир Ромунсет сподели, че в тяхната практика медиите и социалните мрежи са основен канал за комуникации в борбата с офшорните схеми за избягване на облагане. Андреас Висмаер, професор от университета в Тилбург пък посочи, че според него, ако данъчните администрации приемат данъкоплатците като хора вместо "заинтересовани страни", "потребители" и т.н., ще бъдат изненадани положително от постигнатия резултат. "Данъкоплатците са хора с емоции, очаквания, спомени, мечти и специфично поведение. Ако данъчните администрации улеснят живота им, например с предварително попълнени формуляри, това може да доведе до по-добра данъчна култура", сподели още той.

Според президента на IOTA Франтишек Имерзе успешният принцип е администрациите да бъдат достъпни за медиите, които са основен посредник между тях и обществото.

Росен Бъчваров, директор "Комуникации" в НАП подчерта, че е важно да се промени отношението към медиите - данъчните администрации трябва да разглеждат медиите като партньор вместо като враг. Медиите могат да бъдат много полезни, ако данъчните администрации променят мисленето си и приемат партньорския подход с тях. Той обърна внимание и на факта, че медиите не могат да се разглеждат като хомогенни обекти. 

"Различните видове медии, особено телевизията, изискват различни видове комуникации и информация от данъчните администрации.", допълни още той. Друг важен момент, на който беше обърнато внимание беше необходимостта данъчните администрации да изградят канали за персонална комуникация с клиентите, извън масовата комуникация чрез медиите.

Интраевропейската организация на данъчните администрации (IOTA) е създадена през 1996 г., като сред основателите й е и българската данъчна администрация. Към момента IOTA обединява 44 държави-членки от европейския и други региони, като основната й цел е обмяната на информация и добри практики, както и укрепване на сътрудничеството между данъчните администрации в съответствие с техните индивидуални потребности.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Санирането на сградите
Евроизбори 2024
Парламентарни избори 2024
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: