Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Психолог: Чеченеца, Тошо Куката и Емили Тротинетката не са никакви инфлуенсъри
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 12:18 / 06.04.2023Коментари (3)434
©
Вчера един клип в социалните мрежи скандализира българската общественост. Стигна се и до арести на т.нар. "инфлуенсъри" Чеченеца и Тошо Куката заради видео, в което се гаврят с момче със специални потребности. Участие в грозната сцена има и транссексуалната Емили, по-известна като "Тротинетката".

Тези хора може би искат да се възприемат като инфлуенсъри, но по същество не са такива, обясни пред БНР д-р Боряна Гигова, преподавател по Маркетинг и реклама в НБУ.

"В повечето случаи гонят само известност. При инфлуенсърите в основата трябва да  е експертизата. Лидерите на мнение влияят чрез нея. В този случай не може да се твърди такова нещо“.

Голяма част от инфлуенсърите се изявяват в Тик-Ток, посочи тя.

"В Китай не може да се види съдържание, в което има дори леки наченки на насилие. В целия останал свят това нещо не се съблюдава. Затова има дела за модерацията на съдържанието на тази мрежа. Настоява се тя да бъде ограничи или да се спре в САЩ“.

Всяка една от големите социални мрежи е стартирала с идеята да има свобода на съдържанието, обясни д-р Гигова.

"Но колкото по-голяма е ставала, толкова повече е цензурирала и филтрирала съдържанието си. При Тик Ток обаче модерация има само в някои страни“.

Тя обясни разликите между българските и световните инфлуенсъри.

"Най-известните в света са свързани с ревюта на технологии. След това са тези, които се занимават с красота и начин на живот. В България най-популярните категории са "Ежедневие“ и "Комедия“. Хуморът е нещо, което се търси и се гледа. Но има разлика между забавата и по-олекотеното съдържание, сравнено със съдържанието с насилие. Това е изкривено разбиране за инфлуенсър маркетинг. По-скоро е създадено съдържание с цел да го гледат много хора“.

От гледна точка на закона е спорно кой е виновен, посочи още експертът.

"Има свобода на изразяване. Модерацията на социалната медия не се случва. Има обаче и жертва-дете със специални  потребности,  и тук е ролята на закона, дори и на гражданските организации, като саморегулация“.

Боряна Гигова разясни още, че не се печели от гледания в Тик Ток.

"Идеята за капитализация е по-различна. Тяхната цел е да станат известни по начин, по който да капитализират своето влияние. Едната опция е да промотират брандове. Другият вариант е да създадат собствена марка или продукт. Но това, което са направили, по-скоро е за удоволствие, а не от финансов интерес“.

Още по темата: общо новини по темата: 65
29.11.2023 »
17.10.2023 »
22.07.2023 »
20.07.2023 »
20.07.2023 »
19.07.2023 »
предишна страница [ 1/11 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Няма ли кой да остриже екстеншъните на това недоразумение "Емили някой(я)" си и да ги вкара в затвора за това унижение на болно момче ? Нека там всеки ден да ги "правят" на кучета за да разберат какво е!
0
 
 
Това, което казва специалистът е положението "де юре". Дефакто са си точно инфлуенсъри, имайки предвид произхода на думата. Хилядите им последователи са "повлияни" от тяхното поведение и изказ. Ако някой има съмнения в това, трябва само да се разходи по улицата. Тримата глупаци са не само грозни, но и вредни. Третокласниците, които им се кефят ще израснат с този импринтинг без шанс да видят нормално поведение. Тепърва има да гледаме пораженията, които нанасят взели се насериозно животни.
0
 
 
Точно така, понятията са размити. Тук вече става въпрос за уродщина, която се ползва за привличане на внимание. Лошото е, че им се получава.
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Строежът на АМ "Хемус"
Първа лига сезон 2023/24
България в еврозоната
Матури 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: