Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Прокуратурата с брутални подробности за бомбастичния удар за над 5 млн. лева на границата
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 17:17 / 06.09.2020Коментари (0)472
©
Окръжна прокуратура – Бургас задържа за срок до 72 часа 51-годишен мъж  и 40-годишна жена. Те са обвинени за това, че са придобили и държали в себе си над 18 килограма (18 221 грама) високорисково наркотично вещество – кокаин и  за това, че са направили опит са пренесат  контрабандно през границата на страната същото наркотично вещество.  Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.  Обвиняемите за задържани на ГКПП "Малко Търново" от митнически служители, извършили проверка на автомобила, с който те са се придвижвали. Случаят бе оповестен пред медиите от г-н Георги Чинев  - административен ръководител на Окръжна прокуратура – Бургас, г-н Мануел Манев, който е наблюдаващ прокурор,  г-н Васил Инджов – зам.- директор на ТД Южна морска и г-н Иван Пасков - началник на отдел "Митническо разузнаване и разследване". 

Прокурор Георги Чинев съобщи, че по цени на свободния пазар задържаното количество кокаин надхвърля сумата от 5 милиона лева. Той посочи, че подобно количество предполага много висока степен на обществена опасност на престъпната деятелност на обвиняемите. Думите му бяха допълнени и от прокурор Мануел Манев, който съобщи, че наркотикът е открит на 05.09.2020 г. (около 06.30 ч.) на граничният пункт в Малко Търново, където е проверен автомобила, с който са се придвижвали 40-годишна жена от град Бургас и 51-годишен мъж, живущ в морския град. Те вече са подведени към наказателна отговорност за горепосочените две престъпления, които са извършени от тях в съучастие като съизвършители. По тежкото от двете обвинения е за опит за контрабанда на високорисково наркотични вещества, което е наказуемо с "лишаване от свобода"  от 15 до 20 години и "глоба" от 200 000 лева до 300 000 лева. 

Предстои в Окръжен съд – Бургас да бъде внесено искане спрямо двамата обвиняеми да бъде взета мярка за неотклонение "задържане под стража". По досъдебното производство са извършени и претърсвания в недвижими имоти.  Иззети са вещи, имащи отношение към предмета на разследване, намерени и иззети са и сумите от 3000 швейцарски франка и около 10 000 евро. Прокурор Манев каза още, че към момента се провеждат множество действия по разследването, назначени са и редица експертизи.

Г-н Инджов посочи, че наркотичното вещество е било разпределено в 17 пакета. То е било разположено в тайник, обособен в багажното отделение на автомобила, като обвиняемите са искали да преминат от Република България в Република Турция. Превозното средство е било обект на щателна митническа проверка, извършена на база метод "анализ на риска". Представителите на двете институции се обединиха около мнението, че до разкриване на престъплението се е стигнало благодарение на отличната координация между Окръжна прокуратура – Бургас и Агенция "Митници".






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Евроизбори 2024
Борба за влияние в Близкия Изток
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: