Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Прокуратурата отговори на Божков: Незаконното заснемане е груб натиск
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 16:24 / 25.06.2020Коментари (0)1372
©
Снимката на Ангел Кънев, която Божков пусна в социалните мрежи
Прокурорската колегия на ВСС прие на свое извънредно заседание декларация в знак на протест срещу разпространените снимки на прокурор Ангел Кънев от Спецпрокуратурата, публикувани в социалната мрежа в профила на обвиняемия Васил Божков, който се укрива в Дубай. Разследваният по 18 обвинения пусна фотоси на прокурора, който е наблюдаващ по делото му, от които е видно, че Кънев е бил следен през целия ден, предава "Дарик".

По този повод прокурорите от ВСС декларират, че подкрепят прокуратурата за предприемане на необходимите мерки за гарантиране сигурността на магистратите, които изпълняват своите задължения по закон, защото недопустимият натиск вече е прераснал в криминален.

"Действията на Прокуратурата на Република България срещу корупцията и организираната престъпност очаквано предизвикват опити за политически, икономически, медиен, а вече и за криминален натиск. Незаконното проследяване и заснемане, както и публикуването на снимки на прокурор от специализираната прокуратура при изпълнение на служебните му задължения е груб и недопустим натиск по отношение на конкретния магистрат и срещу независимостта на прокуратурата, част от съдебната власт.

Прокурорската колегия на ВСС изразява безпрекословна подкрепа към твърдите и безкомпромисни действия на прокуратурата срещу всеки опит за натиск, без значение кои са поръчителите и изпълнителите на подобни деяния. Извършителите на подобни актове срещу върховенството на правовия ред трябва да бъдат преследвани с цялата строгост на закона. Подкрепяме Прокуратурата на Република България при предприемане на необходимите мерки  за гарантиране сигурността на българските магистрати при изпълнение на законовите им правомощия в защита на техните интереси.", гласи текстът на декларацията.

Декларацията ще бъде изпратена до представителите на ЕК у нас, на държавите-членки на  ЕС, на САЩ и на Обединеното кралство.

Документът е приет в съответствие с механизъм за публична реакция на прокурорската колегия на ВСС в случай на засягане на независимостта и доброто име на прокурори и следователи.

По-рано през деня Божков обвини Прокоратурата, че оказва натиск срещу НАП:

През последните месеци Прокуратурата оказва непрекъснат натиск върху служителите на НАП. Резултатът е десетки нарушения на законите. Заплахи. Грабеж.

Наблюдаващият прокурор на голяма част от делата ми ежеседмично изисква от НАП погазване на закона и престъпни действия. Същият Ангел Кънев, за когото се твърди, че е разпитал ББ, МС и ВГ (2 пъти) може да отговори #КОЙ дирижира тези действия. А #КОЙ може да разпореди и на ВГ, и на ИГ си отговорите сами.

#БъдетеЗдрави

P.S.: Благодаря ви за сигналите. Знам, че в НАП и Прокуратурата има честни и доблестни хора. Не изпълнявайте заповеди, противоречащи на закона и Конституцията. Изпълнението на такива заповеди също е престъпление.

#БъдетеСмели

Още по темата: общо новини по темата: 249
30.01.2024 »
23.01.2024 »
23.01.2024 »
22.01.2024 »
22.01.2024 »
21.01.2024 »
предишна страница [ 1/42 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Дете почина в училищен двор в Казанлък
Задържаха кмета на Омуртаг Ешреф Ешрефов
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: