Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Производител: Колкото повече процента вода има в един продукт, толкова печалбата е по-голяма
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:01 / 27.03.2023Коментари (0)396
©
Фермерският пазар посрещна своите посетители с разнообразие от вина, билки, млечни продукти, мед, и пчелни продукти, ядки, както и множество бижута, аксесоари, натурална българска козметика, ароматни свещи и редица други продукти.

Един от земеделските производители обясни пред БГНЕС, че има 100 декара лозови насаждения, от които произвежда грозде и предлага различни видове вина.

"Предлагаме вино от последна реколта, както и отлежали в бъчви", посочи Илиян Габровски. Той отбеляза, че няма конкретно вино, което да се купува най-много, защото всеки клиент има различен вкус. "Има хора, които обичат бели вина, други червени вина, някои розета, по-ароматни вина, други стари вина. По-младите вина са по-евтини, по-старите вина са по-скъпи", уточни той.

"Вината са скъп продукт и има много разходи по отглеждане на лозята", обясни Габровски и уточни, че при формиране на цената на виното не влиза само само себестойността на самата суровина и трудът, който влиза в продукта. "Във винопроизводството цената се определя и от избата, традицията, региона, и маркетинга и рекламата", добави земеделския производител. Габровски посочи, че те произвеждат вино от 500 години.

"Аз съм наследник на винарска фамилия, дядо ми се е занимавал с винопроизводство, и аз продължавам неговия занаят", отбеляза той.

По отношение на това дали според него веригите слагат висока надценка на продуктите, Габровски посочи:

"Има надценка. Аз съм производител и разходите в производството са доста, но и има надценка. Търговците имат големи разходи по реализацията и си слагат по-голяма надценка от тази, която се говори за 10-20%, защото пазарът е малък. Пазарът е свит и няма това текучество на стокооборота", обясни той и добави, че с рекламна стратегия големите търговски вериги също са обърнали тенденцията.

"Те от винарството или от друго място го видяха, и го прилагат в продукти за масова консумация, които са основни хранителни продукти. Виното е луксозен продукт, при него може да има по-голяма надценка, защото там има традиции във винопроизводството и самата цена на виното. Продукти, които са за масова консумация като хляб, олио, месо, сирене, мляко, там ги купуват евтино, пускат ги скъпо, правят се отстъпки, и те пак печелят при направени отстъпки 50%. Там е сбъркана търговията нещо с надценките", категоричен е земеделският производител.

 

Той коментира и информационния сайт, който служебното правителство направи, за да се представят цените на основните хранителни продукти от суровина до краен продукт в магазина.

"Цената не е само това, което е обявено. В една цена влиза и качеството на продукта. Много е занижено качеството. В голям процент от продуктите, които са на пазара, имат колкото може повече вода. От водата се печели най-много, колкото повече процента вода има в един продукт, толкова печалбата е по-голяма. Няма качество на продуктите", подчерта той и добави, че много производители в България слагат калций в сиренето.

Още по темата: общо новини по темата: 324
18.04.2024 »
15.04.2024 »
14.04.2024 »
10.04.2024 »
10.04.2024 »
02.04.2024 »
предишна страница [ 1/54 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Либерализъм и консерватизъм в Европа
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: