Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Проф. Румен Гечев: Борисов е един страхлив политик
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:19 / 30.12.2020Коментари (7)362
©
"Битката на ГЕРБ за оставане на власт е жестока, защото те придобиха изключително висока производителност в усвояването на европейските средства и то насочвайки ги към сектори, където могат да е се откраднат най-много пари“. Това заяви народният представител от БСП Румен Гечев пред Факти като добави, че тези пари се ползват и за лични цели, и за купуване на избори.

Той уточни, че санирането е едно от перата, в които се краде най-много, а при строителството на магистрали се стига до 60% грабеж от сумите, които се изразходват.

"ЕС има критерии за парите, които са за възстановяването на България. Ние от БСП многократно поставяме въпроса за липсата на готови програми, с които да кандидатстваме“, алармира социалиста като обясни, че парите не са осигурени предварителни, а те са потенциални, поради което трябва да покажем в Брюксел, че имаме конкретни програми за реализация.

"От къде на къде парламентът ще решава какви ваксини ще употребяваме, това не се прави никъде в Европа“, попита професор Гечев като добави, че това се прави, за да си измият ръцете. "Притеснителното при производителите е, че поискаха от ЕК да не носят отговорност при евентуални последици, а сега принудиха и част от управляващите да им потвърдят конкретни ваксини, така че ако има претенции и съдебни процедури, правителството ще си измие ръцете, а отговорността е към колективен орган, което означава, че няма отговорност“, възмутено заяви депутатът от БСП.

Социалистът прикани гражданите непременно да потърсят съдебна отговорност, ако смятат, че здравната система е неглижирала своята отговорност. "Не може родилки да обикалят болниците с часове, а българските граждани да умират като кучета пред стълбите им. Ситуацията с Ковид-19 само ускори агонията на здравната ни система и я показа в най-уродливата и форма“, констатира Румен Гечев, който не отрича, че имаме чудесни лекари, но въпреки това здравната ни система е напълно объркана. Тя се намира в най-лошо състояние, поради което в здравеопазването трябва да настъпят дълбоки промени, свързани с организацията на процеса, със заплащането на услугите, и с достъпа на българските граждани до медицински грижи.

"Борисов е един страхлив политик. Той умишлено отстрани и бракува тръбата между Турция и Сърбия, тъй като се притеснява от натиска на американското правителство, което се засилва срещу Северен поток. Също така американците заявиха, че ще направят всичко възможно да спрат Балканския поток“, обясни проф. Гечев като заяви вместо да се скатава г-н Борисов, трябва да излезе и да каже, че имаме национални български интереси, които трябва да се уважават. Социалистът определи поведението на премиера като недостойно.

По думите на депутата от БСП, ГЕРБ се задържаха във властта поради два фактора: "Първо, това са финансовите потоци от Европейския съюз и второ, правителството на Борисов ни вкарва в заеми от 30 млрд. лв. Това е правителството, което се къта във вътрешни и външни заеми, но тези пари не са подарък, и ще се плащат от нашите деца.“

Проф. Гечев коментира и икономическите мерки на правителството: "Когато се обсъждаше мярката 60/40, ние казахме, че тя няма да сработи, и наистина така стана. Официалните данни са, че само 10% от заделените пари са усвоени от българските фирми. Българската държава не направи нищо за онези отрасли, върху които се крепи икономиката ни: високотехнологични отрасли, икономика, производство на медицински апаратури“, заяви професорът като определи политиката на това правителство като: “Дайте да лъжем, да обещаваме, да се докопаме някакси до изборите“.

"Големият въпрос пред българския избирател и дали ще оставим г-н Борисов на власт. Крайно време е да слезе от властта и да му се потърси отговорност по дни, часове и секунди“, заключи Румен Гечев.

Още по темата: общо новини по темата: 2515
11.10.2022 »
06.07.2022 »
25.05.2022 »
20.04.2022 »
19.04.2022 »
31.03.2022 »
предишна страница [ 1/420 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
след фалита при Виденов този беше финансов министър и все още има наглоста да се появява и да прави коментари и да критикува нагла комунистическа мутра
0
 
 
ГЛАМЧОТО ГЕЧЕВ Е ЛАКОМ ЗА ВЛАС И ПАРИ.ЧЕРВЕНИ БОКЛУЦИ.
Aнонимен
на 30.12.2020 г.
0
 
 
Охладняло кучето и злобно лае! Странна логика на икономист и политик, когато по времето на неговото и партията му управление България бе докарана до просешка тояга. Та по тази логика, изобщо не трябва да се строят мостове, магистрали, тунели, спортни зали и метро и т.н., защото при тези обекти кражбите достигали 60%?!? Ами докажете го! Само че, Европа дава пари на ГЕРБ. и всичко направено се вижда! А след управлението на БСП и коалиции, всички ние знаем какъв е резултатът!
0
 
 
Защо един път не чух някой от вашата партия да е понесъл някаква отговорност?Или ревете когато на вас ви изнася?Човека, който тогава беше на мястото на Борисов, го направихте евроидиот пардон депутат, с едничката цел да избегне правосъдието.Ами за управлението на Жан Виденов...?Мълчание.
0
 
 
Г- Професор, ще изразя едно мнение, което е и на доста от българите, които преживяхме 96-97г.Нагли, по-нагли, най-нагли, БСП.Като казахте за магистрали, "отсечката убиец" на Стара Загора е строена по времето на Станишев.Там на мен лично ми се струва, че са "усвоени" много над 60% от средствата от вашата "велика" партия.
Aнонимен
на 29.12.2020 г.
+2
 
 
Какво давате трибуна на тази червена мастия! На колко хора изхоряха парите заради този *пруфесур*?!?
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: