Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Проф. Искра Баева: Пропагандните средства се опитват да представят социализма като възможно най-лошото нещо
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:34 / 18.12.2022Коментари (2)225
©
"Пропагандните средства се опитват да представят социализма като възможно най-лошото и донякъде успяват при новото поколение. Както виждаме, има и поредните проектозакони и предложения да се определи комунистическият режим за престъпен. Тази пропаганда има въздействие особено върху средната класа и затова БСП много ясно трябва да определи посоката, която търси. Най-вече ми се струва, че основната цел на левицата в България би трябвало да бъде насочена към очовечаване на обществото." Това заяви историкът проф. Искра Баева на организираната от БСП дискусия "Левицата в България – идеи, програми, политики“, съобщават от пресцентъра на партията.

По думите ѝ относно състоянието, в което се намира българската левица и в частност БСП като най-голямата лява партия, проблемът не е толкова идеен, колкото е прагматичен.

"Защото ние се сблъскваме с недоверието на българските избиратели към левите партии. То се отнася и до БСП, но се отнася и до всички леви политически формации. Българските леви формации представят различни идеи и са обхванали теоретичното пространство на левицата във всяко едно отношение и въпреки това не успяват да намерят своя път до избирателите. Когато кажем, че БСП трябва да представлява интересите на средната класа, въпросът е, че първо, тя не се възприема като такава, и второ – към средната класа са отправени всички политически партии“, каза проф. Баева.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Баева коли и беси от време оно! Как не се намери един министър на образованието с топки и да я изхвърли тази гнусна ку*Чка от системата! Без нея не може да мине учебник. Вътре е пълно с комунистическите лъжи!
+1
 
 
И кои са тези пропагандни средства според др. Радева? Разсекретените архиви и досиета? Нормално ли е изобщо политически зависим и пристрастен човек да претендира, че е историк? За какъв обективен прочит на събития тогава става дума? Да се стяга др. Радева, защото съвсем скоро между национал-социализма в Германия и болшевишкия режим, инсталиран в Източна Европа, ще бъде най-накрая сложен знак за равенство. Тогава вече ще разбере заедно с адвоката си какво е да пропагандираш в полза на престъпни режими.
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: