Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Проф. Чорбанов: Заповедта на ректора на МУ-Пловдив е дискриминационна и унизителна
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 14:56 / 27.08.2021Коментари (10)751
© БГНЕС
Проф. Андрей Чорбанов от "Има такъв народ"  представи от парламентарната трибуна декларация от групата на ИТН и призова здравния министър Стойчо Кацаров да отмени мерките. Чорбанов коментира и заповедта на ректора МУ-Пловдив, където изискват от студентите си за достъп до заведението или тест за антитела, или PCR тест или ваксинация. Ето и цялото обръщение на проф. Чорбанов.

Последната заповед на министър Кацаров, която съдържа поощрителни насоки даде възможност на много ведомствени и административни ръководители да предприемат лични мерки, базирани на заповедта на министъра. Става дума както за организирането на държавни структури, но и на държавни организации. Изключително притеснителна е заповедтта на ректора на Медицинския университет в Пловдив, оказваща дискриминационни условия по отношение на студенти със здравен сертификат за коронавирус, спрямо такива без такъв.

Това ще доведе до изключително лоши условия за провеждане на учебния процес за втората група в сравнение с техните колеги, осигурили си под някаква форма нужния документ.

Това ще се отрази пагубно на уменията и познанията на бъдещите лекари, фармацевти и стоматолози. Нещо повече, чуват се идеи от подобен характер и други университети да поставят под унизителни условия студенти, приети при равноправни условия и плащащи същите такси. Непрекъснато получаваме сигнали и протести от студенти, оказващи се в дискриминираната група. Не по-малко притеснителни са информациите, касаещи препоръките на здравните власти за мерките в училищата.

Обявени бяха и няколко открити писма от учителски колективи и родители , които протестираха срещу носенето на маски от малките деца, както и срещу открит и директен натиск за силово ваксиниране на хора прекарали заболяването.


Обръщам се към здравния министър с откровена молба. Г-н министър, моля отменете заповедта, даваща основание на редица ръководители да правят интерпретации на противоепидемичните мерки. И ще завърша със сентенция разпространявана през последните дни.

Когато се касае за ограничаването на движение на болни хора, потенциални разпространители на заболяването, това се нарича карантина. Когато бъдат ограничавани правата на здрави, активни хора, без никакви показания, но с подозрителната презумпцуия за евентуално заразоносителство, това се нарича тирания, завърши декларацията проф. Чорбанов от ИТН.

Още по темата: общо новини по темата: 11865
28.03.2024 »
26.03.2024 »
26.03.2024 »
24.03.2024 »
23.03.2024 »
22.03.2024 »
предишна страница [ 1/1978 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-2
 
 
Като знаем че професор е изкуфясъл доцент не може да очакваме че ще има адекватно изказване.А след като е член на вкисната партия на киселяците щакво да очакваме
0
 
 
Какво да го правиш професорчето, като членува ИТН, партията на маймун-шибека и уйчиндолския тарикат.Вари го печи го, шмекер си остава.
+1
 
 
Ваксините предпазват от вируси, това не те предпазва,дори може да си вирусоносител. Така че не ми разправяйте щуротии. Това е неква долна пикоч.
0
 
 
Не е допустимо в Медицинския унивеситет студентите да се обучават дистанционно! Алтернативата е Ковид сертификата. Дискриминация няма, не се задължават студентите да се ваксинират, имат опцията да се тестват през определен период! Друг въпрос е, че един медик трябва да е наясно, че най-значимото откритие на човека е ваксината, ведно с антибиотика! И ако е разбираемо за хората в Столипиново, както и за малограмотните да се плашат от ваксините, че ще ги чипират и тем подобни идиотии, то за медик това е недопустимо!
0
 
 
чорбата е ПРОСТАК!!! *На 28.02.2020 година този олигофрен в чалгаджийската телевизия казва,че до два-три месеца вирусът изчезне!На 22.03.2021 година - една година след пророчествата си,този ПРОСТАК е приет в болница *Света Ана* в тежко състояние и е лекуван ударно.* Питам - защо,ПРОСТАКО, и от какво се разболя,нали вирусчето вече трябваше да е изчезнало?!?И защо не си лежа в къщи,пиещ чайче и аспиринче по рецептата на другия голям ГЛАВАНАК - ПРОСТАК мангъреца?!?
-1
 
 
Лъжлив пръдльо. Аз няма да се ваксиниран щото съм го изкарал. И след седмица цъфна. И в болница веднага сакън да не му стане нещо. Професора!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: