Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
"Продължаваме Промяната" няма да бавят процедурата за избор на нов председател на парламента
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:01 / 17.06.2022Коментари (0)212
© Нова тв
"Продължаваме Промяната" няма да бавят процедурата за избор на нов председател на парламента. Това обяви временно изпълняващият длъжността Мирослав Иванов в студиото на Нова телевизия. 

Той посочи, че Правилникът на НС предвижда избор на нов председател да се проведе в 14-дневен срок . "Аз съм длъжен да спазя този срок. Не възнамерявам да се възползвам максимално от възможността да остана начело на НС и мисля още идната седмица да задвижим тази процедура и да я приключим", съобщи депутатът.

Запитан дали от "Продължаваме Промяната" ще предприемат тактика да не издигат кандидатура за председател на НС, той отговори: "По принцип парламентарната практика е такава - мнозинството предлага, защото знае, че председателят им ще бъде избран. То се видя вчера – ИТН, заедно с ДПС, ГЕРБ и "Възраждане". Те ще предложат председател".

"Вчера имаше Председателски съвет, на който те изключително много настояваха всички процедури да бъдат задвижени максимално бързо. Не разбирам защо толкова бързат. Дали заради "Капитан Андреево" и за да предотвратят процесите, които се случват там - прекратяването на корупционните схеми и спирането на процеси по овладяване н държавата? Дали се притесняват заради това, че законът за КПКОНПИ ще влезе на дневен ред или че Рашков няма да бъде избран за председател на КПКОНПИ? Убеден съм, че това са основните причини", коментира още Мирослав Иванов.

Според него от гласуванията по тези теми ще си проличи на коя страна са те. "Ако саботират тези процеси и тези точки от дневния ред да не бъдат включвани и приети, ясно ще си проличи чии интереси обслужват", каза той.

"На няколко пъти се е чувало и от отцепилите се от ИТН, и от министър Василев, че останалите в групата са заплашвани, че са им поставяни ултиматуми и че те гласуват не по съвест а по нареждане. Вчера имаше много интересен момент при гласуването на оставката на Минчев. Тошко Йорданов стана и обиколи да види  всички свои депутати как са гласували. Това беше изключително показателно", заяви Мирослав Иванов.

"Ние имаме нужда от народни представители, които са честни пред своите избиратели. Колегите от ИТН казаха, че ще се борят срещу статуквото и модела, който е граден 15 години. Сега те гласуват с точно този модел. Не мога да приема това. Вярвам, че част от тях не искаха да гласуват оставката на Минчев, не искат да гласуват вота на недоверие", каза още той.

По думите му вчерашният протест след отстраняването на Никола Минчев е бил напълно спонтанен. "Той беше израз на гражданското недоволство срещу политическото лицемерие и цинизъм, които се случиха вчера. Нямаше никакви обективни аргументи за искането на оставката на Минчев. Той се справяше прекрасно със своята работа", категоричен бе Иванов.

Иванов е категоричен, че е в интерес на българските граждани, ако вотът на недоверие успее от ПП да опитат да съставят правителство. "Противното означава правителство на ГЕРБ, ДПС, ИТН и "Възраждане", отбеляза депутатът.  

И добави: "България няма нужда от нова политическа криза. За съжаление, опозицията работи за дестабилизация на държавата и ИТН я подкрепя, което е изключително тъжно".

Още по темата: общо новини по темата: 590
04.09.2022 »
10.08.2022 »
28.07.2022 »
28.07.2022 »
28.07.2022 »
28.07.2022 »
предишна страница [ 1/99 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Напрежение в ОбС - Дупница
Газови доставки
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: