Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Продължава участието на трите кораба от състава на ВМС в Международни учения
Автор: Пламена Николова 08:38 / 23.03.2021Коментари (0)502
На 17 март 2021 г. минен ловец "Цибър" от състава на Флотилия бойни и спомагателни кораби напусна Пункт за базиране Варна и се присъедини към състава на Втората постоянна противоминна група на НАТО (SNMCMG 2).

На следващия ден групата премина пролив Босфор, Република Турция. По време на прехода бяха отработени сериали по тактическо маневриране и комуникационни учения, като по-късно през деня групата кораби застана в пристанище Тузла, Република Турция. По време на престоя корабите от групата проведоха работни срещи при стриктно спазване на противоепидемичните мерки във връзка с COVID-19. На борда на минен ловец "Цибър" беше проведена самостоятелна тренировка за действия при възникнал пожар на кораба, както и карантиниране и евакуиране на персонал, засегнат от COVID-19. Днес визитата на групата в пристанище Тузла завършва и корабите ще поемат курс към пристанище Патра, Република Гърция за участие в противоминното учение на ВМС на Република Гърция "ARIADNE 2021“.

В пристанище  Констанца, Република Румъния други два кораба от състава на флотилията – фрегата "Смели" и корвета "Бодри" продължават участието си в учението с международно участие на ВМС на Република Румъния "SEA SHIELD 2021“. Бреговата фаза на учението приключи и от днес корабите ще изпълняват задачи  на море. Част от тях са: провеждане на кораби  през предварително протрален канал, радио и сигнални учения, заснемане на корабите, тактическо маневриране, ескорт на кораб, учения по отразяване атаките на въздушен противник, симулирани противоподводни учения, проверка на подозрителен кораб,  отразяване атаките на ракетни катери.

Фрегата "Смели“, като представител на българските ВМС във Втората постоянна военноморска група на НАТО (SNMG2) ще проведе артилерийска стрелба по морска цел.

На 26 март корабите се завръщат в пристанище  Констанца за  работна среща и разбор на учението. На 27 март корвета "Бодри" ще отплава в посока Пункт за базиране Варна, а фрегата "Смели" ще продължи с участието си в групата  с плаване  към  пристанище Самсун, Република Турция.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Бюджет 2024
България в еврозоната
Почина патриарх Неофит
Конфликт Израел-Газа
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: