Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Проблемът с домашното насилие е сред основните приоритети на правителството
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 17:32 / 17.01.2022Коментари (0)282
©
Домашното насилие е изключително тежък проблем както в световен план, така и за българското общество, който често остава в рамките на семейството. Изострянето му, особено в условията на пандемията, поставя въпроса за решаването му на приоритетно място. Това заяви правосъдният министър Надежда Йорданова по време на работна среща с широк кръг експерти от държавни институции и НПО, участвали в изготвянето на текстовете. 

В дискусията са взели участие и Лена Бориславова - началник на кабинета на министър-председателя Кирил Петков, омбудсманът Диана Ковачева, както и заместник-министърът на труда и социалната политика Иван Кръстев.

Йорданова добави, че спешно ще се търси консенсус по спорните въпроси в законопроекта за изменение и допълнение на Закона за защита от домашното насилие в рамките на работна група с участието на народни представители от всички парламентарно представени групи.

"Необходими са решителни действия по тази толкова важна тема за обществото – домашното насилие. Затова до края на седмицата организираме среща с народни представители от всички парламентарно представени партии и експертите по законопроекта, за да се ускори процеса по изчистване на спорните теми и придвижване на законопроекта за одобрение от Министерския съвет“, каза още Йорданова.

Началникът на кабинета на министър-председателя Лена Бориславова заяви, че борбата с домашното насилие е кауза, зад която застават премиерът Кирил Петков и целият му кабинет. Тя допълни, че ще бъде определен вицепремиерът, който ще отговаря по темата.

"Въпрос на политически кураж е да се отвори тази толкова важна тема в началото на мандата на това правителство“, заяви омбудсманът Диана Ковачева.

Тя припомни, че под егидата на омбудсмана м.г. бе проведена онлайн дискусия по законопроекта, в която взеха участие над 100 души.

Участниците в срещата изразиха готовност за продължаването на работата по ключовите въпроси, поставени в рамките на обществените консултации до намирането на съгласие  по противоположните мнения и предложения за промени в Закона за защита от домашното насилие.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: