Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Приложение ще рекламира България при председателството ни на ЕС
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 17:04 / 27.07.2016Коментари (0)457
© Blagoevgrad24.bg
Специално интернет приложение ще рекламира забележителностите на България пред делегатите, които ще дойдат у нас по време на председателството ни Европейския съюз от 1 януари 2018 година. 

Ще се направят няколко маршрута, а гостите сами ще решат какво да видят. Варна, Пловдив, София и Велико Търново пък ще се рекламират. 

"За България не е лесно да се изтегли председателството с 6 месеца, но това беше една от двете хипотези и тя стана факт снощи. Ние сме вече в тройка - Естония, България и Австрия", посочи вицепремиерът Меглена Кунева във връзка с рокадата заради решението на референдума във Великобритания страната да излезе от ЕС, довела до изпадането й от списъка с председателстващите Съвета на ЕС. 

Това обаче ще ни струва доста по-скъпо, като изчисленията все още не са готови. Причината е, че във втората половина е месец август, когато е отпускарски сезон. Тя допълни, че не очаква приоритетите на трите страни да се различават драстично и по всяка вероятност ще са свързани с въпросите за миграцията, предоставянето на убежище и сигурността, както и разрширението на ЕС. Освен това в първата половина на година има повече икономически комисии, така че сред темите ще са и вътрешния пазар, енергийният съюз и индустриалната политика.

"През цялата година ще има съвети, чиято тема предварително се знае. Темите са 10, от които всяка страна избира тема, където е най-силна, съобразно и със съветите, които са определени като времеви график", поясни вицепремиерът.

По думите й България безспорно ще трябва да засили много плътно подготовката си. "Аз започнах да правя двустранни срещи във всяко министерство, за да можем да забързаме този процес на подготовка. Министерствата трябва да видят кои са неформалните съвети, които искат да водят и с каква тематика. Не можем да изтеглим обучението на администрацията по-бързо. То е предвидено за есента, но смятам, че вървим в добро темпо", каза още Кунева. 

Тя посочи, че до септември трябва да е ясно място, където ще се провеждат основно форумите по време на председателството. "МС определи това да бъде НДК, където трябва да се правят ремонти. Надявам се, че като срокове НДК ще се справи", допълни вицепремиерът. Тя обясни, че за съжаление не можем да спестим средства от ремонт на сградата, въпреки че тя ще се използва реално около около 20 дни.

За да се пестят пари ще се търсят и спонсори, които да осигурят кетърнг по време на председателството. Надявам се повече български фирми да се включат, каза още Кунева.


Източник: Монитор






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: