Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Президентът посети Военния географски център в Троян
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 20:51 / 17.07.2023Коментари (0)189
© Президентство на РБ
В условията на динамична стратегическа среда за сигурност получаването на своевременна и достоверна информация е от особена значимост при взимането на отговорни държавнически решения. Първостепенен фактор в това отношение се явява обезпечаването с географска информация за нуждите на националната отбрана и сигурност, за което основополагащ принос има Военно-географската служба. Това заяви президентът Румен Радев при посещението си днес във Военния географски център в Троян в понеделник, съобщи пресцентърът на Президентството.

Държавният глава и върховен главнокомандващ се запозна с възможностите и дейността на центъра, ангажиран със събиране и обработка на географска информация за територията на страната за нуждите както на Българските въоръжение сили, така и на съюзнически държави. От Военния географски център представиха използването на съвременни технологии за дистанционно изследване на Земята и анализ на терена за геопространствено разузнаване. Беше представена дейността по създаване и актуализиране на геодезически и картографски материали за целите на отбраната и сигурността и за нуждите на навигацията за въздухоплаването и корабоплаването, както и историческото развитие на Службата, създадена преди 131 години. Военно-географската служба осигурява с необходимата информация 5 министерства и 25 държавни ведомства и организации. Изпълнява съвместни проекти с БАН и Агенцията по геодезия, картография и кадастър.

Държавният глава Румен Радев посочи, че процесът на модернизация на Българските въоръжени сили трябва да обхваща и възможностите за създаване на единно информационно пространство чрез развитие на нови технологии. Румен Радев приветства сътрудничеството на Военно-географската служба с научните среди като важен елемент за изграждане съвременни отбранителни способности.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Лято 2024
Трагедия с 5-годишно дете разтърси Благоевград
Газови доставки
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: