Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Превозвачите пред фалит
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:56 / 11.02.2024Коментари (0)637
©
На много места в Европа има блокирани пътища от протестите на земеделците. Тяхното недоволство създава затруднения на превозвачите.

"Последните две седмици са изключително тежки откъм транзитен трафик в цяла Европа. Започват да се затварят и алтернативни пътища. Ситуацията в България по всичко изглежда, че се превръща в същата, каквато е в Европа. Изключително важно е да не се затварят границите на нашата държава. Това са стоки от първа необходимост, които влизат и излизат. Не бива да забравяме и чисто човешкия елемент. Аз съм солидарен с всеки един български гражданин, но трябва да осигурим безпрепятствено придвижване на стоките", коментира Николай Рашков от Съюза на международните превозвачи в студиото на "България сутрин".

По думите му планирането на маршрутите на всички превозвачи е изключително затруднено. Той подчерта, че е важно в такива моменти да запазим ясна и трезва мисъл как се отразява това на крайния потребител. Рашков обясни, че индустрията излиза от много тежка година с намален стокообмен и затруднено движение. ТОЛ таксите все още чакат решение. 

"Ние винаги сме били градивна страна във всяко едно от отношенията. Имаме много добра комуникация с пътна полиция и с всички хора, които отговарят за безопасността на движението. Както национален, има и европейски проблем на тема "земеделие". Трябва да имат много ясен диалог с държавата. За голямо съжаление, ние не сме страна по този казус", каза Рашков в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той уточни, че пробегът на автомобил, който извършва международен превоз, е намалял с 30%, а това се отразява пряко върху компаниите.

"Много е важно да запазим граничните пунктове на нашата държава отворени. Ситуацията е изключително тежка. Компаниите вече са с намалена активност. Фалитите са на картата, надявам се, че индустрията ще избегне такъв сценарий", призова Рашков.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Световна черна хроника
Абитуриентски балове 2024
Почина сливенският митрополит Иоаникий
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: