Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Превозвачите на национален протест - без автобуси и зареждане на магазините
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 17:17 / 07.01.2020Коментари (3)620
© Plovdiv24.bg
Превозвачите излизат на протест на 13 януари. На пресконференция днес срещу тол системата те поискаха и оставката на министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова. Всички от бранша са единни и ще се борят дотогава, докато не се постигне консенсус колко да се плаща за тол системата.

Няма да има автобусни превози и зареждане на търговската мрежа, обявиха представителите на организациите на превозвачите. Над 3000 превозни средства ще спрат, няма да се превозват пътници от автобусни фирми в София, Варна, Бургас, Хасково, Пловдив, Благоевград, Монтана, Плевен, Севлиево и Велико. Търново. 

До края на седмицата над 100 града ще подкрепят протеста, сега били 75 града. Протестът не е политически и не става въпрос за бутане на правителството, увериха протестиращите.

"Не сме против тол системата, но сме против обхвата ѝ. Не сме съгласни с правене на политика на инат, с несъобразяване с аргументите, които се поставят в един диалог“. Това поясни Йордан Арабаджиев от Съюза на международните превозвачи броени дни преди националния протест на превозвачите "срещу несправедливите обхвати и цени на тол системата и срещу опасностите от нерегламентираните превози на пътници“.

Арабаджиев подчерта: "Не чухме солиден аргумент, който да почива на реална база какво точно ще се случи, освен едно – че трябва да се съберат n на брой пари. Ние сме против силовото налагане на тази система... Предложихме реалистични цени на тарифата. Предложихме и след първата година от въвеждането на тол таксите да се направи анализ и ако това, което е събрано като средства, не кореспондира с това, което е трябвало да се събере, тогава плавно да се увеличават цените“.

Йордан Арабаджиев увери, че диалогът на превозвачите с Министерството на регионалното развитие и благоустройството е приключил, предава Канал 3.

По време на протеста на 13 януари автобусите ще спрат да превозват пътници, ще спре и зареждането на търговски вериги: "Има изключително напрежение сред превозвачите. Хората са недоволни и им дойде до гуша от такъв тип комуникация с това министерство“.

Още по темата: общо новини по темата: 3
28.08.2013 »
27.08.2013 »
26.08.2013 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Добре де, не може да прекосиш Маке-земното кълбо за 15лв в такси, ако искаш да караш нормално, а тук навсякъде си караш без пари, просто е време да се плаща. Доста по-справедливо е и за леките коли да се плаща на магистралите, аз сега за една кола плащам винетка защото минавам по околовръсното и никъде другаде, и за друга кола с която шаря из цялата държава пак същата цена, не е нормално това. От съседните ни държави само Румъния е като нас с винетки.
+1
 
 
Това е точно връщане на групировките от 90-те,Трябва да се съберат ЕН пари,ама за какво са тези пари,за пътища, - нали от данъка ,от горивото,от винетките отиват пари за пътищата.Дайте точно обяснение къде се губят тези пари.
на 07.01.2020 г.
+1
 
 
И сега ще видим дали БДЖ ще издържи на наплива от пътници :):)
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Поскъпване на хранителните продукти
Благоевград може да има нов омбудсман още през март тази година
Парламентарни избори 2024
Влизането на България в Шенген
Мобилните оператори вдигат месечните абонаменти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: