Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Преподавател карал студенти да правят лицеви опори полуголи и заплашвал с положение
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 11:54 / 17.12.2015Коментари (6)265
©
Скандал разтърси Алма матер - студенти обвиняват главен асистент Чавдар Стоянов от Юридическия факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски", че е карал техни колеги да правят лицеви опори без тениска и ги е канил на кафе в неучебно време. Това заявиха студентите от втори курс пред камерата на "Тази сутрин" по bTV.

"Във всеки курс има подобни случаи, но само нашият колега Д.П. се осмели да се противопостави на статуквото", заявяват второкурсниците. Според обвиненията Стоянов е накарал въпросният студент да прави лицеви опори полугол, за да вземе по-лесно заверка. Случаят става и конкретният повод за разразилия се скандал.

По думите на второкурсниците конкретните обвинения са "върхът на айсберга". Стоянов винаги се е държал предизвикателно и демонстративно спрямо студентите си, коментират те. Преподавателят е набелязвал някой от тях, към когото е демонстрирал неприязън и е давал унизителни задачи. Второкурсниците споменават и за сексуални намеци от страна на асистента към техни колеги - нееднократно Чавдар Стоянов е изпращал смс покани за кафе.

Отговорниците на групи са получили смс-и от Стоянов, в които ги заплашва, че ако не подкрепят неговата страна в конфликта, няма да бъдат допуснати до колоквиум и че ще бъдат скъсани по всички основни дисциплини на предстоящата зимна сесия.

Студентите са започнали подписка срещу асистента и в подкрепа на своя колега. Събрали са над 180 гласа досега. По думите им текстът на контра-подписката в подкрепа на преподавателя е бил издиктуван от самия Стоянов на техен колега. Второкурсниците са били инструктирани, че инициативата в подкрепа на Стоянов е тяхна.

Главен асистент Чавдар Стоянов категорично отрече да е изпращал смс покани на свои студенти. Единствените поводи, по които ги е търсил са били пряко свързани с учебната дейност. По думите му "смс на студента Д.П. не е изпращал, но дори и да е получавано съобщение, номерът се води на името на жена". Стоянов поясни, че е стигнал до тази информация след проверка в един от мрежовите оператори. Според преподавателя той не би могъл да рекетира второкурсниците с оценки от изпити, тъй като няма директен контрол върху изпитната дейност - изпитващ и оценяващ по международно и европейско право е професор Благой Видин.

Чавдар Стоянов отрече и обвиненията, че е карал студенти да правят лицеви опори полуголи, защото "аз не съм преподавател по физическо, а по право".

Главният асистент подчерта, че над 110 студенти от трети и четвърти курс са заявили подкрепата си към него подписката в негова защита.

Според Стоянов причината за тази "блестяща атака" срещу него се корени сигнал срещу декана на Юридическия факултет професор д-р Сашо Пенов и "изтичането на факултета", както и започнато разследване на ДАНС срещу жената на Пенов.

"Той не ме покани на факултетен съвет и така не ми даде шанс да се чуе моето мнение", заяви Стоянов. По думите на асистента деканът му е изпращал студенти за изпит в извънучебно време. Според асистента по този начин бъдещите юристи биват манипулирани от човека с влияние в катедрата - проф. д-р Пенов.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 18.12.2015 г.
0
 
 
вярно е ! ТОЗИ Е ЧИСТ пе*ал ! ОБИЧА И ДА МУ ГО СЛАГАТ ! виждал съм го със собствените си очи как гледа стодентите и ги обарва все едно са момиченца.. ! това грозно исипано и очелато мекотело си мисли че може да маниполира хората НО СЕГА ХУБАВО МУ ГО СЛОЖИХА В ГАЗЪТ ! смърт за п****асите като теб ОХЛЮВ ИЗСИПАН
0
 
 
а пък аз си мислех, че нашите прподаватели са кофти... :P
Aнонимен
на 18.12.2015 г.
0
 
 
А бе защо все търсим проблема в преподавателите, а не в пияните , развратни и тъпи наркоманчета, носещи прозвището - "студенти", а?
+1
 
 
Педерастията е обхванала цялата страна от високо до ниско поставени и най вече половината телевизионери!!
+1
 
 
Нас в казармата ни караха също да правим упражнения полуголи ! Знаех си , че всички са пе****си там !
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Природни стихии
Великден 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Изграждане на Национална детска болница в София
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: