Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Премиерът Янев с две неистини за "Магнитски"
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 16:04 / 02.09.2021Коментари (0)442
©
"По отношение на Магнитски акт ние нямаме диспут с Европейската комисия. Въпросите им са уточняващи. Когато говорим за допълнителни имена, имаме две писти на действие. Едната възможност е американското правителство да добави нови имена. Аз не съм чувал, че такова нещо предстои. Държавните и общински фирми да бъдат предпазливи. Българският списък вече си изигра ролята", каза премиерът Янев пред Нова.

В тези 3 реда има поне 2 неистини, пише 19min.bg. Едната е, че не бил чувал да се готви второ издание на списъка. САЩ най-официално информираха за това на среща с българския посланик във Вашингтон, а именно за този пост - първи наш дипломат в американската столица готвят Янев след края на служебното му премиерстване, ако не се случи нещо сензационно.

Още повече, най-важният му министър - финансовият, преди броени дни искрено и лично каза, че очаква втория списък Магнитски съвсем скоро.

Втората очевидна неистина е, че "българският списък" бил свършил работа, "изиграл ролята", както по-сполучливо заяви премиерът. Каква по-точно е тази роля обаче не сподели, защо ли?

И по-важният въпрос: Защо липсват общо поне 163 лица и фирми, свързани с този един от тримата главни герои в списъка, както 19min.bg пита от месеци?

Защо в този списък на свързаните лица не присъстват например синът и жената на Васил Божков?

Защо липсват директни и прозрачни партньори в бизнеса му като Интралот на милиардера Кокалис с нейното 49-процентно съдружие в Еврофутбол и Евробет, които са извадени от списъка 6 дни след публикуването му – на 15 юни, като се цитира "прекратена свързаност"? Тя обаче е характерна за немалко от останалите – от Цветомир и Боян Найденови, заради чиито свидетелства Божков беше посочен от САЩ и даже имат документ от служебното МВР на Рашков за липса на свързаност с него, до Сашо Майонезата, който над петилетка няма общо с хазартния бос, ала те остават в позорящия списък - на какво основание са вътре?

Как е възможно в т.нар. български списък да присъства само един брат Ганев, при положение, че и двамата братя са съдружници на хазартния бос?

Защо в бг списъка има хора и фирми, които повече от 5 години нямат нищо общо с хазартния бос? Това пък повдига темата защо при 1-годишен американски хоризонт, в българския списък той е 5-годишен? На каква нормативна и друга база?

Важни въпроси, на които Стефан Янев дължи отговори. Както и на няколко други много важни въпроса, които вече започват да тежат и на правителството, и на президента пред кампания:

Защо правителството му не си мръдна пръста за истинска проваксинационна кампания, знаейки още напролет, че иде нова корона-вълна, та и пусна безконтролно всякакви неваксинирани туристи украинци и молдовци - това са най-изостаналите по този показател държави на континента, и резултатът е налице: сега заразата плъзна от морето и там е бум - Бургас с неговото поне 6 пъти по-малко от софийското население е с на практика равен брой инфектирани дневно?

Защо тази власт допусна бума на енергоцените, спирайки държавната Марица и отлично знаейки какво ще последва?

Защо не осветли случващото се с руския газопровод и държавните енергийни дружества?

Защо не спря корупционните екостикери - незаконни и ненужни, а както се оказа - и дефектни, които вдигат с 20 лв. стойността на автопрегледите, без да създават услуга?

Защо назначава отстранени за подозрения в корупция кадри и цели семейства и то в най-ресурсните ресори?






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Бум на коклюш в България
Алексей Навални почина
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: