Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Премиерът: Трябва да се съвземем!
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 14:55 / 27.02.2021Коментари (0)756
"България има нужда да се съвземе от пандемията и за целта до декември трябва да минем 3% ръст на брутния вътрешен продукт. Това трябва да бъде в съзнанието на всеки един, който казва, че е политик и милее за държавата“, заяви министър-председателят Бойко Борисов в Чирпан. 

"Всички са се съсредоточили в тези избори, но най-важното е след тях да се създаде стабилно правителство, и то с максимално голямо съгласие, защото месеците юни, юли, август до декември трябва да минем 3% ръст на БВП. Само това ще оправи дефицита и отново догодина ще гоним 5-те процента ръст и 120 милиарда - 130 милиарда лева БВП“, категоричен бе премиерът.

Министър-председателят акцентира, че ЕК прогнозира ръст от близо 3% на БВП за България заради начина на управление на пандемията у нас и антикризисните социално-икономически мерки на правителството.  

Борисов бе категоричен, че пандемията не е преминала и отварянето на ресторантите и заведенията не означава, че мерките не трябва да се спазват.

"Трябва да продължим с повишеното внимание, с дистанция, разум и с идването на пролетта мисля, че ще бъде и по-лесно“, посочи министър-председателят. Борисов добави, че в битката с COVID-19  днес се очаква нова доставка ваксини, които още през нощта ще бъдат разпределени в страната.

"Всички виждат колко бързо и организирано протича ваксинацията, включително на СИК и ЦИК, но и на всички желаещи“, заяви Борисов. Премиерът напомни за категоричната позиция на евролидерите от приключилия вчера Европейски съвет фармацевтичните компании стриктно да спазват договорите и да пристигат ритмично доставките на ваксини. "По този начин – един път това е здраве и второ - спасяваме човешки живот“, акцентира министър-председателят. 

В Чирпан премиерът Борисов разгледа изградената нова и модерна пречиствателна станция за отпадни води. Съоръжението струва над 15 милиона лева и е оразмерено за 19 641 еквивалент жители с водно количество от 112 литра за час.

Съоръжението, изградено по Оперативна програма "Околна среда“, се състои от стъпало за механично пречистване с груби решетки и комбинирани съоръжения за отделяне на масла, мазнини и пясък, два биобасейна, всеки с диаметър 30 м и дълбочина 7 м, снабдени с аерационна система, два вторични радиални утаителя с 15 м диаметър и с 4,5 м дълбочина, UV инсталация за обеззаразявяне на пречистената вода, както и техника за третиране на отделените утайки.

Проектът е поредна стъпка към осигуряването на още по-добро качество на живот на жителите на Чирпан.


Още по темата: общо новини по темата: 11865
28.03.2024 »
26.03.2024 »
26.03.2024 »
24.03.2024 »
23.03.2024 »
22.03.2024 »
предишна страница [ 1/1978 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: