Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Предупреждение от високо! Шокиращи явления, ситуацията е притеснителна!
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:05 / 15.11.2021Коментари (0)292
© iStock/Getty Images
Въпреки че непрекъснато слушаме за климатичните промени, ни е трудно да си съставим една цялостна картина на това колко сериозен е наистина проблемът и как планетата ни бавно, но сигурно върви към разрушение. За това ни трябва малко по-различна перспектива.

И именно нея ни дават астронавтите, полетели извън орбита на Земята. Те имат уникалната възможност да я видят отдалече и да заключат, че ситуацията е по-притеснителна, отколкото вероятно си мислим.

Поредното предупреждение идва от френския астронавт Томас Песке, който обрисува гледката от илюминаторите на Международната космическа станция. По време на срещата за климата в Глазгоу той се включи с видеообаждане, за да предупреди лидерите, че от Космоса проблемът изглежда още по-сериозен.

"Виждаме замърсяването на реките, замърсяването на атмосферата и подобни неща. Това, което наистина ме шокира в тази мисия, бяха екстремните метеорологични или климатични явления", заяви Песке пред Еманюел Макрон.

Астронавтите са станали свидетели на притеснителни гледки като огромни пожари или опустошителни бури, които не оставят почти нищо след себе си. "Видяхме цели региони да горят от космическата станция - в Канада, в Калифорния. Видяхме цяла Калифорния, покрита от облак дим и пламъци, с просто око от 400 километра височина", продължава разказа си той.

Астронавтът говори и за "натрапчивата крехкост" на Земята, за трудното умозаключение, че тя е изолиран свят на ограничени ресурси, които рано или късно ще свършат. Той прави и сравнение с предишната си мисия в Космоса преди четири-пет години и заключва, че сега последствията от човешката дейност са много по-видими, предава PHYS.

"Година след година също знаем, че бием рекорди за пожари, за бури, за наводнения. И това е много, много видимо", не крие притеснението си Песке, който също призовава за незабавни мерки, преди да е станало прекалено късно.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Световна черна хроника
Изграждат нов реактор в АЕЦ "Козлодуй"
Парламентарни избори 2024
Бюджет 2024
Заловиха рекордно количество хероин на Капитан "Андреево"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: