Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Представителите на екскурзоводите в България обсъждаха проблемите на бранша
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 19:10 / 18.04.2024Коментари (0)732
Министърът на туризма Евтим Милошев проведе среща с Асоциация на екскурзоводите в България, Сдружение "Планини и хора – асоциация на планинските водачи в България“, Сдружение "Съюз на екскурзоводите в България“ и Югоизточен съюз на екскурзоводите "Ваня Райчева“, съобщиха от пресцентъра на министерството.

"Готовността за летния сезон е мой основен приоритет. Само допреди няколко дни бях на Ваше място и знам колко е важно бизнесът да бъде чут от институциите. Затова в мое лице имате човек, който ще бъде полезен за туристическия сектор“, заяви министър Милошев по време на срещата.

Представителите на екскурзоводите представиха актуалните пред тях проблеми, но като най-наболели изтъкнаха сивия сектор в бранша и липсата на адекватна инфраструктура, която да подпомага развитието на туристическата услуга. "Липсват ни туристически центрове, защото това е връзката между екскурзоводите и туристите. Належащо е да бъде създадена и туристическа полиция, защото без нея нашият труд е безсмислен“, подчерта Ива Докова от Асоциацията на екскурзоводите в България.

От сектора подчертаха недостатъчните, а на места неточни указателни табели, която показват местоположението на туристическите обекти. "На места липсват указателни табели, понякога те са с грешна идентификация, срещаме и големи затруднения със санитарните възли в цялата страна. Искаме туристи, а когато те дойдат, се сблъскваме с проблеми от това естество“, каза Любомир Попйорданов – председател на Управителния съвет на Сдружение "Планини и хора – асоциация на планинските водачи в България“.

Екскурзоводите у нас поискаха съдействие от министър Милошев и относно възможността за по-голяма контролна дейност за борба с нелоялната конкуренция в сектора и изразиха своята подкрепа и кредит на доверие към него.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Газови доставки
Изграждане на Национална детска болница в София
Лято 2024
Великден 2024 г.
"Времеубежище" на Георги Господинов спечели "Букър"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: