Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Представителите на АИКБ бяха преизбрани в ръководството на SGI Europe
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 16:48 / 08.12.2022Коментари (0)302
©
Проведеното днес в Брюксел Общо събрание на SGIEurope избра ръководен екип за следващите три години, в състав: председател – г-н Паскал Боло (който е вицепрезидент на Nantes Metropole и председател на Френската секция на SGIEurope), д-р Милена Ангелова, главен секретар на Асоциацията на индустриалния капитал в България, за вицепрезидент до 2022 г., г-н Филипо Брандолини (Италия) и г-н Ингберг Либинг (Германия), съобщават от АИКБ.

Предвид важните решения относно справянето с настоящата криза, Плана за възстановяване и развитие, преговорите по социални въпроси, данъчно законодателство, това е сериозна възможност за АИКБ да участва в правенето на политики в Европа.

Инж. Стефан Чайков, член на УС на АИКБ и председател на Българска браншова камара "Пътища“, отново бе избран за зам.-председател на Съвета за устойчиво развитие и доц. д-р Борислав Великов – член на НС на АИКБ от "Българска асоциация по водите“ отново бе избран за зам.-председател на работната група по водни ресурси. Г-жа Росица Стелиянова – директор Програми и проекти на АИКБ бе избрана да ръководи Работната група по професионално образование и обучение на SGI EU.

Съветът за устойчиво развитие е създаден през 2013 г., за да улесни и структурира работата, свързана с трансгранични, интердисциплинарни и междуведомствени въпроси, които изискват принос на експерти с различна компетентност. Целта му е да гарантира плавно лобиране пред европейските институции, опирайки се на постигнатото в работните групи за устойчиво развитие (в областите: комуникации, енергетика, околна среда, транспорт и водни ресурси). Основни приоритети за предстоящия мандат са изменението на климата и ефективното използване на ресурсите. Неговите инициативи са изключително полезни за ЕС, тъй като са резултат от задълбочена работа, отчитаща разнообразието от заинтересовани страни, гледни точки и баланса между тях.

Преди 8 години SGIEurope учреди специална работна група по водни ресурси, за да отговори по-адекватно на новите предизвикателства, произтичащи от измененията в климата, както и от трансграничните политики на ЕС в рамките на изграждането на единен вътрешен пазар. Работната група участва в различни органи, създадени от Комисията, за да се подобри прилагането на Рамковата директива за водите и да се насърчат иновациите и подобренията в тяхното управление. Тя активно изразява позиции и лобира пред вземащите решения в ЕС.

По повод на преизбирането им, одобрено единодушно от Общото събрание на организацията, д-р Ангелова, инж. Чайков, доц. Великов и г-жа Стелиянова, бяха поздравени лично от името на Генералния секретар на SGIEurope Валерия Ронцити. Тя им благодари за досегашната съвместна работя и изрази увереност в успеха на предстоящите им нови задачи.

SGIEurope е официален партньор в социалния диалог на Европейската комисия. Като член на SGIEurope, Асоциацията на индустриалния капитал в България поддържа редовни контакти с институциите и консултативни комитети на Европейския съюз, участва в изготвянето и променянето на регламенти, директиви и други законодателни актове, формиращи европейския бизнес климат.

SGI Europe е европейска асоциация, представляваща предприятия, които извършват услуги от общ интерес, независимо от тяхната собственост или статут. Тя е официален партньор в социалния диалог на Европейската комисия. Като член на SGI Europe Асоциацията на индустриалния капитал в България поддържа редовни контакти с институциите и консултативни комитети на Европейския съюз, участва в изготвянето и променянето на регламенти, директиви и други законодателни актове, формиращи европейския бизнес климат.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Великден 2024 г.
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Прокуратура и МВР влязоха в офисите на Васил Божков
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: