Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Председателят на БАБХ: Представители на "Евролаб" ни пречеха да работим на "Капитан Андреево"
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 12:06 / 07.08.2022Коментари (0)284
©
За няколко дни Българската агенция по храните спря обработката на камиони на "Капитан Андреево", тъй като по думите им представители на частната компания "Евролаб 2011" са ги възпрепятствали. Дейността на агенцията по границата е възстановена към 4 часа тази сутрин. 

"От вторник до вчера рано сутринта имахме проблеми с това, че Евролаб изчакваше предаването на властта от предишното правителство на служебното и постави както нас, така и тях в една абсолютно нелепа ситуация, като спря обработването", заяви председателят на БАБХ проф. Христо Даскалов пред БНТ.

Проф. Даскалов подчерта, че от агенцията са направили всичко възможно за да изпълнят решението на Върховния административен съд, според което "Евролаб 2011" има право да оперира на границата. Същевременно обаче БАБХ са тези, които трябва да извършват реалните проверки на камионите.

"От съда ни направиха забележка, че не сме регулирали с никакъв нормативен акт как тази товаро-разтоварителна дейност да се извършва и аз пуснах заповед, която беше много прецизно написана, за да не накърни решението на съда. Тя обаче не беше уважена от "Евролаб". Там имаше 30 здрави момчета, които заеха площадката, където ние трябва да извършваме товаро-разтоварителната работа. Тези младежи не позволяваха на нашите работници да стигнат до работните си места".

"Евролаб 2011" е една от 20-те фирми оператори на товари - това значи, че те сключват договори с фирми, които внасят храни, получават данните за тези товари, вкарват ги в първата част на т.нар. "трейс" система и валидират данните. Отговорна за официалния контрол върху стоките обаче е БАБХ, обясни проф. Даскалов.

"В европейски мащаб частни фирми не се занимават с товаро-разтоварителната дейност", подчерта още той.

Проф. Даскалов също днес ще отиде до "Капитан Андреево", където се очаква да пристигне и служебният вътрешен министър Иван Демерджиев, за да провери как вървят дейностите.

Директорът на БАБХ коментира и хакерската атака срещу сайта на агенцията. Очаква се до няколко часа атакуваната система да бъде възстановена.

"И аз бях изненадан, когато ми се обадиха, че нашата уеб страница не работи, интернетът не работи. Веднага информирахме ДАНС. Все още нямаме анализ на това какво се е случило. Изключена е системата, в която се вкарват данните за цялото животновъдство в страната. Много държавни институции използват информация оттам, но имаме уверение, че в близките часове ще бъде възстановена", каза още той.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Бивш преподавател в Югозападния университет със скандални разкрития за корупционни практики
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: