Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Предприемачи: Хората са с консуматорската нагласа
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 13:48 / 13.03.2023Коментари (0)197
© Фокус
Лошото качество на сервизните услуги се е превърнало в нещо, което считаме за нормално и което не впечатлява никого. Хората вече са с консуматорската нагласа, че когато нещо се счупи, са готови да пропилеят пари, за да купят нещо ново, защото е по-лесно и по-малко травмиращо от това да поправят наличното им. Това каза предприемачът Кристиян Григоров, който е един от създателите на българската стартираща компания Twisted Technology, която получи финансиране от Vitosha Venture Partners за иновативни услуги за компютърна техника, в предаването "Човекът на фокус“ на Радио "Фокус“.

Компанията предлага платформа, където всеки може да намери и да се свърже с най-подходящия за него техник. Клиентът има възможност да запази час за посещение на адрес, както и да проследява процеса на ремонта. Мобилно приложение пък информира потребителите за качеството на сервизите, както и за лоялността на самите клиенти.  

Григоров посочи като проблем липсата на хардуерни специалности в университетите и фокусът върху създаването само на софтуерни специалисти. "Единственият начин за хардуерни специалисти е самообучението. Това възпрепятства намирането на качествени кадри в сектора, а за самите техници е трудно да си намерят работа, тъй като няма с какво да докажат своята компетентност, освен практически, ако им се даде възможността да го направят“, отбеляза той.  

Това е била и мотивацията на екипа на Twisted Technology. "Успяхме да намерим, поради нашите знания и опит, пазар и възможност, проблем, който да решим. Успяхме да измислим собствена технология, която да ни разграничи от останалите“, разказа предприемачът.  

Компанията има и социална насоченост с фокус върху кръводаряването.  

Друг от създателите на компанията – Теодор Налбантов, разказа за идеята за създаване на социална платформа, чрез която хората, които имат необходимост от кръв, могат да се свързват с кръводарители. "Единствената цел е тези хора да се свържат помежду си, за да могат да си съдействат – по критерии на кръвна група и по региони, за да могат хората да стигнат до кръводарителен център и да дарят на конкретно име, човек, който е в нужда“, обясни Налбантов.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Газови доставки
Великден 2024 г.
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: