Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Предприемач: В България има около 250 000 отворени позиции и има нужда да бъдат заети от качествен талант
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 14:08 / 18.07.2023Коментари (2)221
© Фокус
В България има около 250 000 отворени позиции в момента и има нужда те да бъдат заети от качествен талант, от хора, които ще се задържат и ще искат може би по трудния начин да извървят стълбичката към успеха. Това каза предприемачът Грета Стефанова в предаването "Денят на фокус“ на Радио "Фокус“.

Тя е създател на българска платформа, която помага на международните служители и HR да се съобразят с изискванията за глобална миграция, като предоставя поддръжка и дигитализирана обработка на документи. 

Гостът разказа как се е стигнало до идеята създаването на платформата – след личния й сблъсък с държавната администрация във връзка с обучението й в Нидерландия, Италия, Португалия и работата й в Германия, Финландия и Испания.

"В Южна Европа се забелязва една тотална несвързаност между различните звена на институцията. Там всичко е доста по-зонално и съответно хората, които работят по тези длъжности, не кореспондират един с друг, нямат единна система, чрез която да се обединява и окрупнява информацията. Попада се в един "Параграф 22“, в който те прехвърлят от телефон на телефон, от човек на човек и никой не може да ти даде ясни инструкции какво трябва да направиш, за да си добиеш здравни права например. Тази информация трябва да е достъпна и с тези документи да се оперира по дигитален начин“, заяви Стефанова. 

Компанията предоставя услуги за индивидуални клиенти в България, в Италия, в Германия. "За бизнеса започнахме да предоставяме услуга в средата на миналата година. Основно сме фокусирани върху глобалния талант, без да правим изключение за който и да е, но фокусът ни не е върху бежанците“, уточни тя. 

Както работодателят, така и служителят има право да знаят какво ги очаква, когато предприемат стъпката да работят или да наемат хора от чужбина, подчерта предприемачът.

"Това, за жалост, не се отчита като фактор по регламентите. Много е важно да има някакви срокове, които се спазват, и те да са комуникирани ясно, за да може гражданинът, който е планирал да премести целия си живот в една нова икономика, да може да си планира спокойно и с чиста съвест, че предприема най-доброто за себе си. Това целим и ние“, заяви Стефанова.  

Електронното управление изключително много облекчава гражданите и затова трябва да се даде тласък на развитието му и с натиск от страна на самите потребители на услуги, подчерта тя.  

По думите й България става все по-привлекателна дестинация за работа не само за чужденци от трети страни, но и за българи, които са в чужбина.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Качествената работа иска качествена подплата! Или всичко останало е дрън дрън! Компромисите винаги са взаимни! Който не иска ! Да си търси! Всяко нещо има цена!
+4
 
 
А, за този качествен талант ще ви трябват - качествено заплащане и отношение. Ха сега, парадокс...
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Изграждане на Национална детска болница в София
Парламентарни избори 2024
Енергийна криза
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: