Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Правителството отпусна 1,2 млн. лв. за електронни дневници в училищата
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 14:33 / 01.12.2021Коментари (0)251
©
1,2 млн. лв. се отпускат от Министерски съвет за финансиране 1436 общински училища, центрове за специална образователна подкрепа и за подкрепа за личностно развитие, които искат да използват електронен дневник през учебната 2021/2022 година. Те ще бъдат достъпни през стандартните браузъри и през мобилни устройства, ще имат модул за родители.

Средствата се осигуряват по национална програма  "Информационни и комуникационни технологии (ИКТ) в системата на предучилищното и училищното образование". По нея се отпускат и близо 86 хил. лв. за 19 общински гимназии за закупуване на софтуер за професионално обучение. Над 432 хил. лв. пък се разпределят между 1295 общински училища, центрове за подкрепа за личностно развитие и за специална образователна подкрепа, поискали средства за интернет свързаност. Средствата се отпускат според броя на учениците.

Кабинетът отпусна общо близо 2,6 млн. лв. за финансиране на дейности по четири национални програми за развитие на образованието. По национална програма "Заедно за всяко дете" се отпускат 23 хил. лв., с които ще се подпомагат екипите за обхват в 51 общински училища и 4 детски градини. Средствата са предназначени за финансиране на дейността на екипите за обхват, за разработване и прилагане на комплекс от мерки за всяко дете и ученик, което е отпаднало или застрашено от отпадане от образователната система.

Близо 710 хил. лв. се отпускат за осем общински училища за техните екипи, изготвили 27 учебни помагала по общообразователни предмети на чужд език.

118 хил. лв. по програмата "Обучение за ИТ умения и кариера“ ще бъдат разпределени между три общински училища, в които обучение ще преминат 119 ученика. 15 учители ще надградят уменията си за разработване на дигитално съдържание и за работа в дигитална среда. Допустими партньори са висши училища и браншови или професионални организации на фирми от ИТ сектора.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Почина патриарх Неофит
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: