Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Повдигнаха обвинения на мъж за извършена измама в размер на 136 000 лв.
Автор: Пламена Николова 15:03 / 26.03.2021Коментари (0)590
©
Районна прокуратура - Разград повдигна обвинения на 34-годишния Я.Я. за това, че в условията на продължавано престъпление, предварителен сговор и повторност, с цел да бъде набавена имотна облага, е възбудил и поддържал заблуждение в жена от града, като с това й е причинил имотна вреда в особено големи размери – около 136 000 лева – престъпление по чл. 211 във връзка с чл. 210, ал. 2, т.2 и т. 4 във връзка с чл. 209, ал. 1 във връзка с чл. 26, ал. 1 от НК., съобщиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура -Варна. 

В хода на разследването е установено, че обвиняемият въвел в заблуждение своята жертва, че била ценена и харесвана, както и че се намирала в сериозна връзка с мъж, който споделял по един или друг начин живота й. Мнимата връзка била поддържана чрез комуникация в интернет и по телефона в периода от март 2018 година до май 2020 година. През тези две години Я.Я. многократно търсел финансова подкрепа от своята жертва, като използвал различни причини за затруднението си – адвокатски хонорари, подготовка на документи, съдебни разноски и други.

В резултат на така създадените неверни представи пострадалата жена, за периода на мнимата им връзка, му изпратила пари, златни накити и други вещи на обща стойност около 136 000 лева. Средствата били изпращани чрез банкови преводи, пощенски преводи или през различни финансови институции. Златните бижута били предадени лично на мъж, представил се за адвокат на обвиняемия.

Работата по доказване и документиране на извършеното престъпление продължава. С постановление на наблюдаващ прокурор от Районната прокуратура в Разград Я.Я. е задържан за срок до 72 часа. Престои да бъде внесено искане до Районния  съд в града за налагане на най-тежката мярка за процесуална принуда спрямо него - "задържане под стража".






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Строежът на АМ "Хемус"
Първа лига сезон 2023/24
България в еврозоната
Матури 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: