Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Повдигнаха обвинение на двама сърби за вчерашното меле в Слънчев бряг
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 14:33 / 27.07.2016Коментари (0)229
©
Повдигнаха обвинение на двама сръбски граждани за нанесени леки телесни повреди по хулигански подбуди с пострадали български граждани.

Районна прокуратура Несебър привлече към наказателна отговорност Урош Й. на 31 г. - гражданин на Сърбия затова, че вчера около 07.00 ч. в Слънчев бряг в близост до хотел "Вайълетгардън" по хулигански подбуди, причинил на Г.Х. от Пловдив лека телесна повреда, изразяваща се във временно разстройство на здравето, неопасно за живота - престъпление по чл.131 ал.І т.12 вр. с чл.130 ал.І от НК, както и затова, че на същата дата и място по хулигански подбуди, причинил на М.Т. от Смолян лека телесна повреда, изразяваща се във временно разстройство на здравето, неопасно за живота - престъпление по чл.131 ал.І т.12 вр. с чл.130 ал.І от НК. За това умишлено престъпление, законодателят е предвидил наказание "лишаване от свобода" до 3 години.

Прокуратурата привлече към наказателна отговорност и Неманя С. на 30 г. - гражданин на Сърбия затова, че вчера в Слънчев бряг в близост до дискотека "Викинг" причинил на Д.Г. - полицай от РУП Бургас, командирован в РУП Несебър, при изпълнение на службата му, лека телесна повреда, изразяваща се във временно разстройство на здравето, неопасно за живота, чрез нанасяне на удар с палка в областта на главата, който удар е причинил напречно теменно-тилна рана - престъпление по чл.131 ал.ІІ т.3 вр. с чл.130 ал.І от НК, както и затова, че на същата дата и място по хулигански подбуди, причинил на М.П. от Бургас лека телесна повреда, изразяваща се във временно разстройство на здравето, неопасно за живота, чрез нанасяне на удар с палка в областта на главата, който удар е причинил теменна, косо разположена рана - престъпление по чл.131 ал.І т.12 вр. с чл.130 ал.І от НК. За умишленото престъпление по чл.131 ал.ІІ т.3 вр. с чл.130 ал.І от НК, законодателят е предвидил наказание "лишаване от свобода" от 1  до 5 години.

Наблюдаващият прокурор при Районна прокуратура Несебър е постановил задържане и за двамата обвиняеми за срок от 48 часа, с оглед осигуряване на явяването им пред Районен съд Несебър за вземане на мярка за неотклонение "Задържане под стража".

По делото продължават активните процесуално-следствени действия, изразяващи се в разпити на свидетели, разпознаване на заподозрени лица, изчаква се получаването на заключенията по част от назначените съдебно-медицински експертизи, технически и оценъчни такива и други, като при наличие на достатъчно доказателства ще бъдат извършени и нови привличания на обвиняеми лица към наказателна отговорност.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: