Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Потвърдиха 18-годишна присъда за убийството на жена в Ново Оряхово
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:18 / 17.05.2021Коментари (0)344
©
Апелативният съд потвърди присъда на Варненския окръжен съд, с която първата инстанция е признала вината на мъж за убийството на жената, с която съжителствал в с. Ново Оряхово, съобщиха от пресслужбата на институцията. Определеното на Стоян С. наказание е 18 години лишаване от свобода. Той трябва да изплати обезщетения за причинени неимуществени вреди на четирите деца на жертвата. 

Според обвинението, на 1 април миналата година подсъдимият е умъртвил умишлено Стоянка Й., с която живеели на семейни начала и имали три малолетни деца. Взаимните упреци в изневяра породили поредeн скандал между двамата. Конфликтът прераснал във физическо насилие. След като нанесъл удари на 44-годишната жена, той я душил, което причинило смъртта й. Подсъдимият прикрил стореното, като заровил тялото в двора на къщата. Скрил и нейни вещи. Пред роднините на жената твърдял, че е избягала с друг. Близките й обаче се натъкнали на прясно разкопаната почва. Междувременно Стоян се укрил, но бил открит от роднини и предаден на полицията. Веднага след задържането си направил пълни самопризнания.  

Подсъдимият обжалва присъдата на първата инстанция пред Апелативния съд, с искане за намаляване на наказанието. Прокуратурата, частните обвинители и гражданските ищци (децата на починалата) смятат съдебния акт за правилен.

Въззивната инстанция прецени, че присъденото наказание от 18 години лишаване от свобода е справедливо и съответства на извършеното деяние. Санкцията е наложена при превес на отегчаващите отговорността обстоятелства: макар Стоян да е бил реабилитиран за две кражби, свидетелство за лошите данни за личността му са регистрираните от починалата оплаквания за домашно насилие. Съдът обръща внимание, че мъжът е лишил от живот майката на трите си деца, при това докато те са били в съседната стая и са чували случващото се. Начинът на извършване на престъплението също е със съществена тежест, макар че то не е квалифицирано от държавното обвинение като убийство, извършено по особено мъчителен начин. Затова Апелативният съд е категоричен, че всяко по-ниско наказание би било несправедливо занижено. Втората инстанция не намира основания за отмяна или изменение на присъдата на  Варненския окръжен съд спрямо подсъдимия в убийство Стоян С. и поради това я потвърди.

Решението подлежи на касационна проверка пред ВКС.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Природни стихии
Изчезна 12-годишно дете от Перник
Катастрофи в България
Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: