Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Постоянно задържане за мъжа от среднощната гонка в Бургас ще поиска прокуратурата
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 12:02 / 14.01.2023Коментари (0)326
©
Постоянно задържане под стража ще поиска прокуратурата за мъжа от среднощната гонка в Бургас. Това стана ясно по време на брифинг в града, предаде репортер на Агенция "Фокус". На 20-годишния Иван Чонтов е предявено  обвинение за хулиганство и за противозаконно попречване на органите на реда да извъшат задълженията си по служба. 

След като бъде готова оценъчната и автотехническата експертиза е възможно да му бъде повдигнато и друго обвинение. 

"Деянията, които е извършил, са малко по-ниски като размер на наказание, но ние считаме, че има опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление", обясни прокурор Мария Маркова, ръководител на Районната прокуратура - Бургас. 

Остават неизвестни мотивите на лицето и предприетите от него действия в нощта срещу 13 януари. 

"При всякакви опити на полицейските служители да спрат превозното средство и да извършат проверка, мъжът е противодействал. Стигнало се е до т. нар. "гонка" и нанасянето на щети по автомобили и автобус от градския транспорт. Извършени са множество разпити и продължават да се извършват такива", добави прокурор Мария Маркова. 

По данни на свидетелите той е действал неадекватно и непредвидимо. Извършени са проверки с технически средства и не е установена употреба на алкохол или наркотици, но ще му бъде взета и кръвна проба. 

Задържан за 24 часа е и бащата на Иван Чонтов - за опит да повлияе върху свидетелите. "Документирали сме, че има такъв опит от негова страна. С оглед пресичане на подобни действия и по отношение на други свидетели, предприехме задържането му", обясни ст. ком. Калоян Калоянов, директор на ОДМВР-Бургас. 

"Фокус" припомня: В четвъртък около 20.00 часа в полицията бе получено съобщение за инцидент, при който млад мъж с неадекватно поведение се опитвал да издърпа мобилен телефон от момиче в района на пешеходната пътека на бургаските улици “Христо Ботев" и “Македония".  Веднага след това е получен нов сигнал - за неправилно паркиран джип върху пешеходната пътека на същите две улици. Към кръстовището се отправили два полицейски патрула. Забелязвайки ги, мъжът се качил в джипа и с висока скорост, неподчинявайки се на полицейските разпореждания, потеглил бургаските улици в посока Созопол, блъскайки по пътя си общо пет автомобила и автобус от градския транспорт. Полицаите поставили лената с шипове, през които той е преминал и със спукани гуми продължил да се движи в посока село Равадиново. Там спрял, блъскайки се в паркиран лек автомобил. След това избягал от местопроизшествието. Задържан е на следващия ден в един от хотелските комплекси край Созопол.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: