Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Посрещането на Нова година в Занзибар, Тайланд или Куба излиза колкото 3-дневен пакет във Велинград
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 17:08 / 22.11.2021Коментари (1)262
©
Пакетите в Банско започват от 350 лв., във Велинград плащате 3000 лв. за 3 дни.

Кувертите са продадени, но голяма част от тях още не са платени.

Двойни и тройни цена за посрещане на Нова година искат хотелите, показва проверка на “Труд". Ако преди кризата за 5-звезден хотел във Велинград тридневни пакет излизаше по 1200-1300 лв. на човек, през тази година за същата оферта плащате 3000 лв. Увеличени, макар и не така драстично, са и офертите в зимните курорти.

Причините за по-високите цени са няколко. На първо място, през последните две години драстично нарасна цената на електроенергията, както и разходите като цяло на местата за настаняване. Поскъпнаха и продуктите, необходими за празничното меню. По-високи са и хонорарите на музикалните звезди. Увеличени са дори разходите за новогодишната заря, обясниха от бизнеса.

Въпреки високите цени хотелите в най-предпочитаните дестинации за посрещане на Нова година с празнична програма и купон, вече нямат свободни места.

Местата са резервирани от преди поне месец, но за първа година не поискахме предварително пари, които да гарантират, че гостите ще пристигнат. И малко преди крайния срок за отказ от офертите на 1 декември, започнаха да валят анулации", обясни хотелиер с 4-звезден хотел в Банско. Сега продаваме повторно същите пакети. Проявяваме разбиране предвид ковид мерките, но така или иначе очакваме да няма свободни места в хотелите и механите, които ще работят за празника, коментира още хотелиерът.

Цените в Банско за 3-дневен пакет за посрещане на 2022 г. започват от 350 лв. на човек и достигат двойни и тройни суми, според това какво е включено в празничната вечеря, какви звезди ще участват в новогодишната програма и от допълнително предлаганите екстри като ски карта и спа услуги. Подобни са цените и в Боровец и Пампорово.

Във Велинград хотелите също вече почти нямат места за посрещане на Нова година, въпреки че офертите им са значително по-скъпи, започват от 500 лв. на човек на вечер и достигат до 1500 лв. на вечер. Така двойка, която иска да резервира тридневен пакет, трябва да плати от 3000 лв. до 9000 лв. В програмите на хотелите са включени звезди от всички жанрове като Васил Найденов, Ъпсурт, Миро, Николина Чакърдъкова, Рафи, поп-фолк изпълнителите Преслава, Емануела и Меди, народни оркестри, комикът Краси Радков и др.

Цените не притесняват нашите гости, които са зажаднели за нормалност и за първи път от началото на кризата могат да се насладят на истински парти маратон, бляскави купони и грандиозни фойерверки в небето, обясниха за “Труд" хора от хотелиерския бранш във Велинград. В същото време оферти за посрещане на Новата година в екзотични места по света като Йордания, Египет, Ливан, Занзибар, Доминикана или Малдивите излизат на подобни, а често и на доста по-ниски цени от посрещането във Велинград.

Заради високите цени на тока и другите големи разходи част от хотелите в зимните ни курорти въобще няма да отворят за сезона.

Докато част от хотелите в зимните ни курорти нямат свободни места за посрещане на 2022 г., други от местата за настаняване в ски центровете все още обмислят дали да не останат затворени за цялата зима.

Причината е в рекордно високите цени на тока за бизнеса и недостатъчните компенсации от 110 лв. за мегаватчас, които бяха предложени на фирмите, при това единствено за октомври и ноември.

Хотелиерството е много енергоемък бизнес и при липсата на предвидени компенсации за декември и високите цени на електроенергията, ще сме на по-голяма печалба въобще да не отворим, коментира управител на хотел, който все още не е решил дали да посреща гости през този ски сезон. Останахме и без персонал, защото заради липсата на помощи и фактът, че постоянно сме затворени или работим с невъзможни ограничения, хората си потърсиха друга работа и всеки, който можа смени сферата. Така, като теглим чертата, по-добре е да не отваряме, обясни мениджърът с дългогодишна практика.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 23.11.2021 г.
0
 
 
Правят невъзможни цени за едно нищо?????
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: