Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Пореден протест провежда НС "Защита" в столицата
Автор: Цвети Христова 14:35 / 12.05.2022Коментари (0)357
© Sofia24.bg
Пореден протест провежда НС "Защита“ в столицата, предава репортер на Sofia24.bg. Протестното автошествие тръгна от паркинга на БНБ под наслов "Битката продължава". Ето какво заявиха от синдикат "Защита":

Протестиращите са недоволни от "унизително ниските и несправедливи възнаграждения на работещите в здравеопазването. Драстичното намаляване на доходите им след спиране на изплащането на допълнителните възнаграждения за COVID-19, гнусното неизпълнение на даденото, от самият министър-председател на Република България, обещание за увеличение на възнагражденията им. 

Безконтролното спекулативно повишаване на цените на енергията и горивата, което води до вихреща се инфлация. Безконтролно и спекулативно повишаване на цените на стоките от първа необходимост. Драстично понижаване на жизненото равнище на населението на България и зловещото обедняване на българския народ. 

Изключително сериозни проблеми в сектор земеделие, които поради драстично увеличение на цените на ток, горива, торове, препарати, семена изправят хиляди земеделски производители пред фалит, есента обричат българското население на невероятно високи цени на хранителни продукти и на глад, както и непростимата подигравка, която си правят властнически институции със земеделските производители, прехвърляйки си "топката“ от една на друга, както например го правят Министерство на земеделието и Министерство на околната среда и водите.

В НС “Защита“ постъпват множество сигнали от работещи в различни лечебни заведения в страната, според които не са им изплатени полагащите допълнителни възнаграждения за работа в неблагоприятни условия заради COVID-19 за месец март (период в обявена извънредна обстановка).

По информация от директори по места, в отговор на поставени от наши представители въпроси, нямат превод на тези средства от НЗКО, която пък от своя страна заявява, че няма постъпили средства от страна на държавата.

След като нагло излъгаха за увеличение на основните заплати в здравеопазването – излъгаха и за изплащане допълнителни средства за COVID-19 за месец март !!!

Ние от Синдикат "Защита“ настояваме за незабавно изплащане на допълнителни възнаграждения за работа в неблагоприятни условия заради COVID-19 за месец март (период в обявена извънредна обстановка)".

Автошествието ще тръгне от паркинга на БНБ към "триъгълника на властта". За малко протестиращите ще спрат пред сградата на министерството на здравеопазването и след това ще преминат по бул. "Ал. Стамболийски".


Още по темата: общо новини по темата: 1
27.04.2022 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Бивш преподавател в Югозападния университет със скандални разкрития за корупционни практики
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: