Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Помните ли богаташчето, летящо с "Порше" край Ахтопол? Прокуратурата май е забравила за него!
Автор: Георги Кирилов 17:02 / 18.01.2024Коментари (0)620
©
Емануил Вълков - един от свидетелите на катастрофата край Ахтопол, при която "Порше“, управлявано от Георги Фиков, за малко не уби няколко души, подозира, че случаят може да бъде потулен.

Инцидентът стана на  9 август 2022 година и бе широко отразен в медиите. В писмото си до Burgas24.bg  Вълков изразява възмущението си от  бездействията на институциите по случая.

Ето какво гласи сигнала до медията ни:

Бих искал да изразя възмущението си от бездействието на прокуратурата, продължаващо вече няколко месеца, въпреки изрично отправените сигнали от страна на свидетелите. Всички ние, присъствали на отбивката, през която прелетя автомобила, разрушавайки напълно едната от нашите коли, се разминахме без наранявания, но въпреки това до днес не можем да се отърсим от преживяното. Надявахме се прокуратурата да изследва обективно, всестранно и пълно обстоятелствата по делото, но за съжаление това не се случва /както ще уточним по-долу в изложението и видно от приложенията/.

Дейността на Районна прокуратура – Бургас, Териториално отделение – Царево по ДП № 168/2022 г. по описа на РУ Царево, пр. пр. № 11210/2022 г. по описа на РП-Бургас, се изчерпва с формално разследване на престъпление по чл. 343 НК – за причиняване на пътнотранспортно произшествие по непредпазливост, въпреки че са налице данни за осъществено по-тежко, умишлено престъпление по чл. 325, ал. 3, вр. ал. 2, пр. 2, вр. ал. 1 НК - хулиганство при управление на МПС. Не са необходими специални знания, за да се сподели виждането, че с деянието си водачът на л.а. "Порше" изразява неуважение към обществото и се отличава с дързост и цинизъм, за което сочат и последващите му действия - липса на каквато и да е емпатия и интерес към състоянието на присъстващите. Освен това преди да причини тежката катастрофа, водачът на поршето е шофирал с изключително висока скорост и е изпреварвал множество автомобили чрез рискови маневри. Свидетелите на екстремното управление на автомобила дори не са разпитани по делото, въпреки че са дали сведения на място! Техните показания са особено значими за доказването на престъплението хулиганство.

Всички тези обстоятелства и усещането, че случаят може да бъде потулен, отправихме сигнал до РП-Бургас, ТО-Царево (вх. на 17.08.2023 г.), с който сезирахме прокуратурата за извършеното умишлено деяние хулиганство.

Не последва отговор, поради което сезирахме Окръжния прокурор на ОП-Бургас (пр. пр. № 7310/2023 г. на ОП-Бургас), като в резултат от формално извършената проверка получихме писмо от наблюдаващия делото прокурор, в което той твърди, че не е допустимо да се произнесе по сигнала, подаден до прокуратурата от свидетели на умишлено деяние, защото така би допуснал проява на предубеденост. Това становище на наблюдаващия прокурор е абсурдно, тъй като по този начин би могъл без каквато и да е процесуална пречка да игнорира данните за наличие на умишлено престъпление хулиганство и да осигури по-благоприятно положение за обвиняемия!

Възмутени от това бездействие на наблюдаващия прокурор, отправихме сигнал до Върховната прокуратура, в което изложихме фактологията по делото и поискахме да бъде упражнен контрол върху дейността на Районната и Окръжната прокуратура в Бургас. Действията, които прокурорът при ВП предприема в отговор на сигнала, се изчерпват единствено с изпращането на преписката по компетентност на Окръжната прокуратура - същата прокуратура, за чиято проверка е сезиран, без да се произнесе по какъвто и да било начин. Защо сигнал срещу бездействията на ОП-Бургас и РП-Бургас (ТО-Царево) се изпраща до ОП-Бургас без каквито и да било мотиви?!






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: