Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Ползваме една карта за влак и градски транспорт от догодина
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 14:50 / 18.12.2015Коментари (3)301
©
БДЖ е в начален етап на идеята за единна карта за крайградски влакове и градски транспорт. Това съобщи Димитър Костадинов, управител на "БДЖ - Пътнически превози", съобщава БГНЕС.

Със съдействието на общините се очаква тази идея да бъде реализирана догодина. Предложението е възникнало поради това, че около 350 крайградски влакове в цялата страна возят пътници от вкъщи до училище и работа. Те са снабдени максимално с допълнителни вагони в пиковете часове.

Друго нововъведение, което се очаква да влезе в сила от 2016 г. е търговските влакове да разполагат с интернет.

От другата страна БДЖ съобщиха, че 10 000 са допълнителните места във влаковете, които ще бъдат осигурени допълнително за Коледните празници, по същия начин и за Новогодишните. От сега всички спални вагони са запълнени на 100%.

От БДЖ обясниха, че от 2016 г. за част линиите ще настъпят промени в разписанието. Графикът се подготвя винаги в началото на годината на база анализ на предходната година. От железниците са изпратили писма до 100 общини и областни центрове с проект на графика още през лятото, така че графикът да бъде интегриран. От 100 общини, обаче едва 18 са върнали отговор с възможност за корекции, 47 не са отговорили, 35 пък са без забележки. Има сигнали за неизвестни неудобства за клиентите ни, за част от които сме предприели мерки, увери Костадинов.

Сигнали в БДЖ са пристигнали относно направлението-София-Лакатник, тъй като в сутрешните влакове има промяна на два от влаковете, които не спират на две от спирките- Бов и Церово. Проблемите възникват, защото много ученици и работещи в София използват услугата. Обсъдихме единият от влаковете да спира там. Община Своге не е отговорила със забележки за графика на влаковете, информира Костадинов.

Възникнал е и казус с новия бърз влак със задължителна резервация София-Русе, който пристига за 6 часа и 11 минути заради разлика в цената през календарните дни. От БДЖ обещаха, че цената ще бъде намалена, тъй като влакът ще бъде с по-ниска категория, но ще остане бърз.

Третият по-основен проблем, който откроиха от БДЖ е свързан със спирането на влака-експрес Чайка по линията София-Бургас. Той е спрян заради честите му закъснения, поради ремонти по трасето, които са отблъснали пътниците. След приключване на ремонтите по трасето влакът ще бъде пуснат отново.

Димитър Костадинов съобщи, че все още има влакове, които се движат с по 5-10 души, но ако бъдат спрени, това значи хората да спрат да използват влакове на конкретните места.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Вчера ми се случи следното - влизам в сайта на БДЖ да видя кога има влак от Пловдив до Първомай привечер. Най-удобен от изброените ми беше бърз влак, пристигащ в Пловдив от София в 18:23 часа и заминаващ в посока Димитровград в 18:24 часа. Отивам на гарата, в която има огромно разписание, проверявам и на него какво пише, и информацията си е същата - посочени бяха същите часове. Чакам аз, става 18:23, но влак от София не идва, а и не обявяват на светлинните табла, че се очаква да пристигне такъв влак. Отивам да питам на информация и се оказва, че с "телеграма" този влак бил изместен и сега щял за известен период от време да пристига в 19:08 часа от София. "Телеграмата" дошла заедно с въвеждането на новото разписание, което влязло в сила от 14.12.2015г. - преди това този влак по принцип го нямало. "Телеграмата" я имало закачена на стената - защо не съм бил чел телеграмите? Дявол да го вземе, аз откъде мога да предположа, че освен изнесеното разписание, което е едно и също на сайта и в гарата, имало и промени в разписанията, които се случвали с "телеграми" между централата на БДЖ и гарите? Отивам до голямото разписание и гледам - под него разположено едно голямо почти колкото него пано, отрупано с всевъзможни напечатани бележки, таблици и какво ли не. След няколко минутно търсене успях да открия това, което най-вероятно жената нарича "телеграма", от което ставаше ясно, че някои от влаковете в това направление щели да се движат в еди-си-какви часове, но пак не ставаше ясно кои от влаковете, посочени в голямото разписание, се променят с въпросните часове, и кои си остават както са изнесени по разписание, защото на голямото разписание не са посочени номера на влаковете, а само часове на пристигане и тръгване. И друго - като е от два дена този влак и още от първия ден часът му на пристигане и тръгване е бил този другия, променения с телеграмата, защо по дяволите на голямото разписание не са сложили направо променения час, за да не подвежда хората, а вместо това са сложили часа както си е бил предвиден по разписание, а долу са налепили "телеграмите". Това е просто идиотско! Излиза, че ако искаш да знаеш в колко часа има влак до дадена дестинация, трябва да отидеш до гарата и да изчетеш всичко де що е принтирано и залепено по стените, за да си сигурен кога ти е влака. На всичкото отгоре като попиташ защо в разписанието посочват неверен и неактуален час ще ти се скарат защо не четеш! БДЖ, ама друг път!
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Изграждане на Национална детска болница в София
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Поскъпване на хранителните продукти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: