Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
¬ход
close
«ј–≈∆ƒјЌ≈...
Ќачало
Ѕлагоевград
—портни
–егионални
Ѕългари€
ћеждународни
Ћюбопитно
√алерии
Ћичности
RSS
¬сички
Ѕизнес
ƒруги
»нституции
 риминални
ќбщество
ѕоловината студенти в Ѕългари€ не искат да започнат работа за по-малко от 1200 лв.
јвтор: ≈кип Blagoevgrad24.bg 13:07 / 14.04.2020 оментари (129)235
©
78% от студентите са уверени, че в Ѕългари€ има компании, които отговар€т на всички техни изисквани€, а 62% в€рват, че могат да намер€т желаното работно м€сто у нас. “ова сочат данните от проучване на социологическата агенци€ У“рендУ инициирано от "Ѕългарската асоциаци€ за управление на хора" (Ѕј”’) и "Ѕългарското дружество за връзки с обществеността" (Ѕƒ¬ќ).

Ѕлизо половината от анкетираните студенти (49%) биха искали стартовата им заплата в н€ко€ от тези компании да е между 1201 лева и 2000 лева.

—игурността и стабилността са сред ключовите фактори за младите хора при избор на работно м€сто, показват резултатите от представително проучване "Ќай-желани€т работодател в Ѕългари€У проведено през месец февруари 2020 г.

≈пидеми€та от COVID-19 оказва сериозно вли€ние върху пазара на труда у нас, затова сигурността и стабилността, ко€то компаниите дават на хората в началото на техни€ кариерен път, придобиват още по-гол€ма важност.

Ќивото на възнаграждение, възможностите за развитие, естеството на работа и балансът работа-личен живот са сред най-важните за интервюираните студенти.

ћнозинството от т€х (78%) са убедени, че в Ѕългари€ има компании, които отговар€т на всички техни изисквани€ към работното м€сто, а 62% считат, че могат да си намер€т такава "идеалнаУ работа у нас.

ќчаквани€та на младите хора стават още по-актуални в ситуаци€ като насто€щата, когато осигур€ването на адекватни доходи, стабилност и грижа за служителите се превръщат в приоритет за участниците на пазара на труда. јко компаниите б€ха хора, то студентите искат от т€х да са честни, съвременни, креативни хора, на които може да се разчита.

ќсновните мотиватори за работа на новото поколение на пазара на труда са справедливото възнаграждение (69%), научаването на нови неща и саморазвитието (68%), оцен€ването на усили€та от страна на работодател€ (51%) и връзката между личните постижени€ и възможностите за растеж (50%).

—воите качества, които те посочват като най-важни за започване на работа, са: знани€ и умени€ (60%), самоорганизираност (45%), умение за бързо учене (44%), креативност (43%) и чувство за отговорност (42%).

—пециализираните портали за работа (40%), препоръки от при€тел (29%) и социалните мрежи (21%) са трите най-често използвани канала, по които младежите се информират за потенциалните възможности за работа.

ѕо-гол€мата част (77%) от следващите редовно обучение биха искали да работ€т по специалността си.

ѕредпочитани€та на младежите към българските и чуждестранните работодатели в страната са на сходно ниво, с лек превес към международните компании (21%) спр€мо 19% за местните фирми.

«ареждане! ћол€, изчакайте ...
0
 
 
“ой ако си студент който се издържа сам с те€ 1200 лв до никъде
0
 
 
ƒа се »знасиат схтом много претендират..... ƒано има на какво отгоре да претендират....
+2
 
 
“очно така,не като по възрастното население с робска психика.
0
 
 
¬ япони€,всички започват от портала, та до директорското м€сто,щото са прости...нали сте чели ћарко —емов!? ј и по мои наблюдени€,не е само в япони€!“ака,че учете и бъдете умни!
+1
 
 
—лушам една камара глупости от всички тук и се чуд€ н€кой от вас изобщо работил ли е в град ѕловдив. јз не в€рвам, че има фирми, които на току-що завършили дават повече от 1000лв. ќт така наречените университети излизаш подготвен теоритично и нищо повече. Ќалага се да работиш поне 3-4години да се докажеш като професионалист и тогава да говорим за нещо повече. ’артийката наречена диплома не те прави висококвалифициран.
0
 
 
»ма безработица, така наречените бизнесмени използват това и дават минимални заплати на вишисти. ¬ъв ¬арна за едно работно м€сто за вишист за 800лв, кандидатстват минимум 30 души.
0
 
 
» са прави!Ќе че зна€т и могат нещо(повечето от т€х)но 1200лв.е смешна заплата при ти€ шизофреници които ни управл€ват!
0
 
 
 ато ви чета коментарите и ви се чуд€ на акъла.  акво лошо има, че искат да работ€т за 1200лв.«а колко да работ€т за 500лв. ли? –еално погледнато и 1200лв. не са достатъчни независимо от образованието. ј образованието ни е под вс€каква критика. Ќе може да учиш 4 години да зал€га над книгите и накра€ да дойде н€кой с пари да си купи дипломата без да е прочел и една книга в живота си.
 оментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! ¬сички коментиращи са се съгласили с ѕравилата за публикуване на коментари.
»«ѕ–ј“» Ќќ¬»Ќј
« ‘евруари 2021 г. »
пон
вто
ср€
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
јктуални теми
ѕарламентарни избори 2021 г.
√рипна епидеми€ обхвана страната
“¬ и шоу сезон 2020/2021 г.
—кандално от —еверна ћакедони€: Ѕългарски€т език не съществува, ние ги
143 години от ќсвобождението на Ѕългари€
назад 1 2 3 4 5 напред
јбонамент
јбонирайте се за mail бюлетина ни !
јбонирайте се за наши€ e-mail и ще получавате на личната си поща информаци€ за случващото се в Ѕлагоевград и региона.
e-mail:
јнкета
ўе почивате ли идната зима?
ƒа, в Ѕългари€
ƒа, в чужбина
Ќе
Ќе съм решил/а още

–ј«ƒ≈Ћ»:
Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
ѕотребители
√–јƒќ¬≈:
ѕловдив
¬арна
Ѕургас
–усе
Ѕлагоевград
«ј Ќј—:
«а контакти
«а реклама
ѕравила
Ѕлагоевградчани във facebook
RSS за новините
©2009 - 2018 ћеди€ груп 24 ќќƒ. Blagoevgrad24.bg - ¬сички права запазени. — вс€ко отвар€не на страница от Blagoevgrad24.bg, се съглас€вате с ќбщите услови€ за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). ¬ъзпроизвеждането на цели или части от текста или изображени€та става след изрично писмено разрешение на ћеди€ груп 24 ќќƒ. ћнени€та изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и ћеди€ груп 24 ќќƒ не носи отговорност за т€х. ѕостав€нето на връзки към материали в Blagoevgrad24.bg е свободно. —айтът е разработен от ћеди€ груп 24 ќќƒ.
—татистика: