Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Политолог: Президентът потърси сигурност за себе си със служебния кабинет
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 17:34 / 06.08.2022Коментари (0)243
©
Президентът Радев е потърсил сигурност за себе си при назначенията в служебния кабинет. Това мнение изрази политологът доцент Татяна Буруджиева пред Нова нюз. Според нея смяната на шефовете на НАП и митниците е много ключова, защото е важно как ще вървят приходите и дали този процес ще може да бъде контролиран от това правителство. 

"Имам чувството, че президентът потърси сигурност за себе си, след като при предишните два промотираше различни политически фигури. Сега е заложил – в голямата си част – на хора, които са били в служебни кабинети. Второ – в този служебен кабинет присъстват на ключови места съветници на президента, които са част от неговата администрация. Това са хора, които като че ли нямат проблем да се върнат обратно в "собствената си кожа", поне като се гледат техните биографии,. Не виждам хора, които биха търсили чрез служебния кабинет някакво развитие". Това заяви доцент Буруджиева в отговор на въпрос как би определила служебния кабинет на президента Румен Радев.

"Румен Радев вече започва да понася щети по репутацията си. Заради думите му, че тези хора, които слязоха от власт са "най-доброто нещо за бъдещето на България". Няма значение, че сега ги критикува. Това ще му бъде припомняно. Той беше човекът, който трябваше да бъде активен в този ход. Когато един политик прави грешка – трябва да си я признае. Иначе му се размахва до края на политическата му кариера".

По думите ѝ може да се каже, че едно от обвиненията към президента, че се опитва да повлияе върху политическите процеси, сега не съществува. "В същото време беше ясно, че този служебен кабинет ще направи доста различни назначения. Като се започне от областните управители. Нямаше обаче много голяма логика за смяната на областните управители, които бяха назначени от предишните служебни правителства".

Според Буруджиева обаче смяната на шефовете на НАП и митниците е много ключова.

"Според мен смяната им е оценка за секторите и начините, по който се развиваха политиките на предишното управление в тези два сектора. Така категорично се показва, че президентът няма доверие в ръководителите на тези два сектора – така, както са работили преди това. Става дума и за два ключови сектора по отношение на работата на самото служебно правителство. Важно е как ще вървят приходите и дали този процес ще може да бъде контролиран от служебното правителство".

Тя коментира и сваленото доверие от страна на БСП към членовете на партията, които бяха назначени за служебни министри.

"По-голям удар към БСП, според мен е, назначаването на Никола Стоянов, който Нинова уволни от ВМЗ. Защото информацията, която той вече дава като информация – директно атакува образа на самия лидер на БСП. Чудя се каква е целта за назначаването му, защото Нинова няма проблем с ръководството на партията си".

Още по темата: общо новини по темата: 634
22.02.2023 »
26.01.2023 »
26.12.2022 »
26.12.2022 »
26.12.2022 »
26.12.2022 »
предишна страница [ 1/106 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Почина патриарх Неофит
Кабинетът "Денков - Габриел"
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Масови протести срещу цените на горивата
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: