Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Политолог: Изборите ще са трудни за ГЕРБ, може да загубят и Пловдив, и София
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 11:58 / 24.09.2019Коментари (9)472
© tv+
Обещанията вече не хващат дикиш, както казва народът. Това каза в сутрешноот предаване на "Радио Пловдив "Точно днес" политологът проф. Александър Малинов по повод предстоящите местни избори в страната. Според него е важно обстоятелството, че след като почти навсякъде са отминали последните заседания на общинските съвети, на много места не е бил направен сериозен отчет на изтеклия мандат.

Защото обещанията винаги се съпоставят с досегашните дела. Нали все пак навсякъде в изборите участват политическите сили, а на много места участват и кметовете, които са управлявали досега?

Добросъвестен отчет – с числа и оценка за ефективност няма, обобщи професорът и според него точно затова политическите обещания увисват във въздуха. Констатираме нежеланието на партиите добросъвестно да се отчитат, да правят публично достояние своите сериозни програми, след това да отчитат изпълнението им и това води до загуба на доверие. Нека да не обвиняваме хората, че не вярват в обещания – обещанията струват тогава, когато са подкрепени с дела.

Малинов изрази недоверие не само в политиците, а и в агенциите, които правят социологическите проучвания, защото по думите му, много от тях са ПР агенции.

За страната е нормално ГЕРБ да води – каза той. Колко ще е преднината, обаче, е трудно да се прецени, защото за местните избори, според него, тя е условна. За Александър Малинов: Тези избори ще бъдат много трудни и далеч не толкова убедителни, колкото преди. Той каза, че не е теоретично възможно абослютният максимум на последните парламентарни избори за ГЕРБ да се повтори сега.

По логиката на политическите процеси, ГЕРБ ще постигнат по-малко сега, ще загубят няколко областни града със сигурност. Но най-голямата интрига е в София и Пловдив.

Въпреки че прогноза, по думите му, за тях е много трудно да се даде: Според мен и в двата града ситуацията на ГЕРБ е много трудна и е много вероятно да загуби и двата. Не един от двата, а и двата.

Ако ГЕРБ загуби София, според професора, това ще окаже сериозен политически ефект върху страната. А за Пловдив Малинов припомни как завършиха изборите преди 4 години – с малка разлика с много големи съмнения за серизно злоупотреби - и прогнозира:

Просто на ГЕРБ си му е време да загубят в Пловдив. Аз лично трудно бих могъл да си прекърша добросъвестността и да кацжа, че Пловдив е един добре управляван град. Не бих могъл.

Проф, Александър Малинов коментира и ситуацията в БНР:

"Саботаж не знам дали е. Истината е следната: някой отвън, и то може да се разбере кой е, даже то се знае, но не се произнася, упражнява натиск върху генералния директор на радиото. Това е скандалът, и това е саботаж на едно високо държавно равнище. Защото този някой, за да постигне някаква цел, нарушава грубо всякакви закони и правила. Друг е въпросът дали предстоящия избор за главен прокурор няма да бъде помрачен от такива усилия, които се хвърлят за постигането на целта".

Според професора: "Наистина трябва един път завинаги да се изнесе боклука от мазето, защото не само националното радио, а и много други институции и органи се управляват  по този начин – скрито, със заплахи и с натиск".

Той обясни и механизма: "Прокарва се една кандидатура срещу определени ангажименти и след това започва да се притиска този избран ръководител да  изпълнява вече други мръсни задачи, както беше в случая с БНР".

Според него, една анкетна комисия няма как да се занимава със случая, защото трябва да разследва свои колеги от самото НС:

В НС седи човекът, който непосредствено е притискал генералния директор на радиото. Как ще се получи това нещо? Как да вярвам, че прокуратурата ще се раздвижи, когато очевидно натискът е свързан с предстоящото развитие на тези събития там, които са много съществени.

Още по темата: общо новини по темата: 122
10.12.2019 »
01.12.2019 »
26.11.2019 »
09.11.2019 »
07.11.2019 »
06.11.2019 »
предишна страница [ 1/21 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Време е на гробарите да им покажат червен картон!!! За съжаление всички партии в БГ са един дол дренки - вземи единия и удари другия... :(
0
 
 
хаха .... има официално изявление на бившите военни че никога не давали подкрепата си за главанавчо :) ..... това вчерашното голяма пръдня излезна :)
+6
 
 
Kaрловския Славчо отново се напъва да превземе и даде Пловдив в ръцете на червената олигархия начело със свинаря Гергов. Всички помним мизерията и сивотата по време на некадърнато му управлвние.
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 24.09.2019 г.
+2
 
 
Цвъчко започна с крошета по Бойко. Е, самозабравили се отлюспени катили - вече с притенции за принцове.
+6
 
 
И тоя червен охльов ли стана професор ? Да и*а и червените свинки,пак квича на глад.
+1
 
 
През макарона ми е кой ще спечели.Най вече Герб.
+6
 
 
Защо не си гледаш резилите в бкп-бсп,*пруфесур* червен!
+8
 
 
По принцип тоя изобщо не беше от бьесьепье.хахахаха
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Община Благоевград има гигантска финансова дупка
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Проблем с недостига и износа на лекарства
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: