Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Плугчиева: Престъпно е това предложение на Асен Василев!
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 19:25 / 05.04.2024Коментари (0)1212
©
Престъпно е предложението на финансовия министър в оставка Асен Василев до Министерския съвет за преобразуване на Държавните горски предприятия в публични дружества. Това заяви бившият вицепремиер и министър на земеделието Меглена Плугчиева в NOVA NEWS.

"Асен Василев щеше да пълни хазната като продаде активи от държавния поземлен фонд. Това създава опасност да бъдат превърнати в еднолични акционерни дружества и може да доведе до изсичане на българските гори, приватизация, фалит или ликвидация", каза тя и припомни подобна схема в друго дружество. "Спомнете си "Напоителни системи" – това се случи след като ги превърнаха в Акционерно дружество. Сега трябва да инвестират милиони за неговото възстановяване", призова Плугчиева, която беше и посланик на България в Германия.

Тя опроверга и мотива за тази промяна, че имало изискване от ОИСР. "Държавните горски предприятия са по модела на страните членки от ОИСР, реформата я направихме 2002-2005 г.", заяви бившият вицепремиер. 

"Фактът, че 57% от нашите гори са в програмата НАТУРА 2000 – това е признание за богатото биоразнообразие", каза Меглена Плугчиева. "Горите са стратегически ресурс, трябва да ги отстояваме, това е бъдещето на нацията ни", каза Плугчиева. За горите се говори с времеви хоризонт 120-150 години, при политиците се работи с хоризонт 4 г., а в България – вече 9 месеца, допълни Плугчиева.

За представения по-рано състав на служебния кабинет "Главчев" тя каза, че това е било Херкулесова задача.

Относно оставането на Кирил Вътев на поста земеделски министър има остра реакция на 25 организации в сектор Земеделие, има т.нар. "кърваво писмо", каза бившият земеделски министър. "Представители на сектора припомнят, че слабата политика в последните 9 месеца в сектора доведе до тежки поражения. Споделям реакцията на този бранш, разбрах, че се готвят за протест. Това е стратегически сектор. От него зависи прехраната на България, както и свития износ на страната ни", каза Плугчиева. 

Относно номинацията на Ивайло Ценов за външен министър тя каза, че не може човек, който е бил само консул и няма опит дори като зам.-министър във ведомството да стане министър. "Колегите от външно министерство са в шок. До понеделник вечерта вероятно ще станем свидетели на този списък, който днес беше обявен", каза Плугчиева.

Тя определи като безотговорно поведението на ПП-ДБ. "Те взривиха доверието на обществото към политиката и оставиха тежки поражения в много сектори, не без подкрепата на ГЕРБ и на ДПС", каза бившият зам.-министър по земеделие.

По повод случващото се в МВР и подадената вчера, а днес оттеглена оставка на главния секретар Живко Коцев, Плугчиева заяви, че така сриваме имиджа си като държава на нашите партньори в Европа. "Реакцията и поведението на главния секретар говори най-малкото за нестабилна психика, такива хора в МВР… влизат в категорията скандали, политически разправии, с което признаваме, че не се сме правова държава", каза Плугчиева. Според нея с оставането на Калин Стоянов на поста се влиза в правен лабиринт.

Още по темата: общо новини по темата: 515
29.04.2024 »
29.04.2024 »
29.04.2024 »
27.04.2024 »
27.04.2024 »
26.04.2024 »
предишна страница [ 1/86 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Бум на коклюш в България
Матури 2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: